hellobar image
hangikredi.com
Ara

Kredi Kartı

En İyi Kredi Kartları

Kredi Kartı Başvurusu Yapabileceğiniz Bankalar

Kredi Kartı Hesaplama Araçları

Kredi Kartı Müşteri Yorumları

  • Haluk G. - Şoför

    Haluk G. - Şoför

    Güzel bir uygulama, bankaların kredi kartı kampanyalarını gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Herkesin takip etmesi gerekir düşüncesindeyim.

  • Damla T. - Tekstilci

    Damla T. - Tekstilci

    Çok fazla kredi kartı var ve seçim yapmak zor. Buradan bulmak kolay oldu ayrıca müşteri temsilcisi arkadaşlarımız gerçekten çok güzel ilgileniyor.

  • Ahmet G. - Harita Teknikeri

    Ahmet G. - Harita Teknikeri

    Çok memnun kaldım hızlı ve pratik çözüm adresi. Aradığım kartı hızla buldum. Teşekkür ederim.

Bilgileriniz Bizimle Güvende

kvkk-icon
KVKK
Kişisel Verilerin
Korunması Kanunu
etbis-icon
ETBİS
ETBİS’e Kayıtlı
Doğrulanmış Site
ssl-icon
SSL
Katman Güvenliği
Protokolü
iso27001-icon
ISO 27001
Bilgi Güvenliği Yönetim
Sistemi Sertifikası
isae3402-icon
ISAE 3402
Uluslararası Bağımsız Denetim Güvence Standardı
  • Kredi kartı, bankalar tarafından tüketicilere belli limitler dahilinde verilen kredi aracıdır. Belli bir limit çerçevesinde bankanın size kredi olarak sunduğu bu ürünle, bankayla anlaşması olan iş yerlerinde POS cihazı aracılığı ile alışveriş yapabilirsiniz. En önemli özelliği taksitli alışveriş yapabilmenizi sağlayan kredi kartları ile bankaya yaptığınız alışveriş tutarına göre aylık olarak borçlanırsınız.

  • Öğrenci kredi kartı, öğrencilerin kullanımına sunulan bir kart türüdür. Genellikle düzenli bir gelire sahip olmayan öğrenciler için son derece idealdir. Limiti düşük olan bu tür kredi kartları, öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesine katkı sağlar. Birçok banka, öğrenciler için çeşitli kampanyalar hazırladığı için kartların limiti düşük olsa da öğrenciler pek çok avantajdan yararlanabilir.

    Öğrenci kredi kartı veren bankalar oldukça fazladır. Bu bankalar şu şekilde sıralanabilir:

    • Garanti BBVA – Bonus Genç
    • Akbank – Axess Öğrenci Kartı
    • QNB  – QNB GO
    • Yapı Kredi – Play
    • İş Bankası – Maximum Genç Kart
    • Halkbank – Paraf Genç

    Belirtilen bankalar aracılığıyla öğrenci kredi kartına sahip olmak mümkündür.

    Öğrencilere sunulan kredi kartları alışverişte kullanılabildiği gibi nakit avans ile belirlenen tutar üzerinden para çekimine de olanak tanır. Bu tür kartların en büyük avantajı yıllık kart aidatının olmamasıdır. 

  • Kredi kartı alınabilmesi için kredi notu 1.500-1900 puan arası olmalıdır. Her puan aralığının risk grubu farklıdır. Puan aralıkları baz alındığında risk seviyeleri şu şekilde sıralanabilir:

    • 1-699: En riskli grup olduğundan finansman başvuruları genellikle reddedilir.
    • 700-1.099: Orta riskli grubu ifade eder. Finansman başvuruları reddi oldukça yüksektir.
    • 1.100-1.499: Az riskli gruptur. Finansman başvuruları gelir odaklı incelenir. Kabul edilme ihtimali diğer gruplara göre çok daha yüksektir.
    • 1.500-1.699: İyi olarak ifade edilen gruptur. Finansman başvurularının kabul edilme ihtimali oldukça yüksektir.
    • 1.700-1900: Çok iyi grup olduğundan finansman başvuruları başka bir problem yoksa kabul edilir.
    • Genel olarak 1.500 ve üstü, kredi kartı alınabilmesi için idealdir. Bununla birlikte kredi kartı için gerekli olan kredi notu bankadan bankaya değişiklik gösterir.
    • Düşük kredi notuna sahipseniz çeşitli yöntemleri kullanarak kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Kredi notu yükseltme adımları genel olarak şu şekildedir:
    • Kredi ve kredi kartı ödemelerinizi zamanında gerçekleştirin.
    • Mevcut borçlarınızı azaltın.
    • Kredi kartı limitinin üzerinde borçlanmamaya özen gösterin.
    • Kredi raporunuzu düzenli bir şekilde kontrol edin.
  • Banka kartı, vadeli veya vadesiz hesabınızın olduğu bir kart türüdür. Bu kart ile ATM’leri kullanarak para çekebilir, para yatırabilir ya da yanınızda nakit bulundurmadan alışveriş yapabilirsiniz. Kredi kartı ise banka tarafından size sunulan kredi aracıdır. Kartı kullanarak alışveriş yapabilirsiniz.

    Kredi kartı ile banka kartı arasındaki fark aşağıdaki başlıklar üzerinden değerlendirilebilir:

    • Kredi kartında alışverişlerinizi borçlanarak gerçekleştirirsiniz. Normal kart ise mevcut bakiyeniz üzerinden alışveriş yapmanıza imkan tanır.
    • Bankaların sunduğu kartlarda faiz yoktur. Bununla birlikte kredi kartında çoğunlukla bir limit olup belirlenen limit dahilinde kartınızı kullanabilirsiniz.
    • Kredi kartında ödeme geciktirme durumunda faiz uygulanır. Normal kartlarda ise böyle bir durum söz konusu değildir.
    • Kredi kartı aracılığıyla nakit avans çekilebilir. Diğer kartlarda hesaptaki mevcut bakiye üzerinden para çekme işlemi yapılabilir.

    Bu tür hususların her biri, her iki kart arasındaki temel farklılıkları ifade eder.

  • Kredi kartı, bir çeşit borçlanma yöntemidir. Bankanın size verdiği kartla alışveriş yaparak, aylık limitiniz çerçevesinde bir nevi banka kredisi çekmiş olursunuz. Kredi kartı kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey borcunuzu zamanında ödemek. Borcunuzun sürekli bir şekilde sadece asgari tutarını ödemek ya da asgari tutardan daha azını ödemek uzun vadede borcunuzun ödeyemeyeceğiniz kadar artmasına neden olur. Borcunuzu 90 günden fazla ödemediğinizde ise hakkınızda yasal takip başlatılır.

    Kredi kartı kampanyalarını takip ederek kartla alışveriş yapmayı daha avantajlı bir hale getirebilirsiniz. Kampanyalar sayesinde ekstra puan kazanabilir, indirimli alışveriş yapabilir ya da alışverişlerinizi daha fazla taksitlendirebilirsiniz.

  • Kredi kartı ile alışveriş yapmak pek çok açıdan avantaj sağlasa da doğru kullanılmadığında çok büyük sorunlara da yol açabiliyor. Kredi kartını doğru kullanabilmek için limitinizi doğru belirlemelisiniz. Peki kredi kartı limiti nasıl belirlenir? Yasal olarak tanınan hak şu şekilde:

    • Kartın alındığı ilk sene gelirin en fazla 2 katı
    • Kart alındıktan sonraki seneler için gelirin en fazla 4 katı

    Yasal olarak tanınan bu limitleri aşmayacak şekilde kendi kişisel kredi kartı limitinizi bankanızla görüşerek belirleyebilirsiniz.

    Kredi kartı limiti belirlenirken banka sizin gelir durumunuza ve kredi geçmişinize bakar. Kredi geçmişinizin iyi olması ve gelirinizin yüksek olması yüksek kredi kartı limiti alabilmenizi sağlar. Ancak banka tarafından belirlenen limit ne olursa olsun bütçenize uygun olarak gelir gider dengenizi göz önünde bulundurup kredi kartının aylık taksitleri için en fazla ne kadar ödeyebileceğinizi saptamalı ve buna uygun olarak bir limit belirlemelisiniz. Kredi kartı borcunuzun aylık taksitlerini düzenli ödemeniz kredi notunuzun daima yüksek kalmasını sağlar ve böylece ilerleyen zamanlarda kredi ve kredi kartı almanız da kolaylaşır.

    Kredi kartı limiti, başvurunuz sırasında verdiğiniz bilgilere göre banka tarafından belirlense de ilerleyen zamanda bu limiti arttırmak ya da düşürmek sizin elinizde. Peki kredi kartı limiti nasıl arttırılır ya da başka bir deyişle yüksek limitli kredi kartı nasıl alınır? Kart limitinizi arttırmak için bankanızla görüşerek gelir beyan etmeniz ve limit arttırma talebinde bulunmanız gerekir.

  • Kredi kartı minimum ödeme tutarı ya da diğer bir deyişle kredi kartı asgari ödeme tutarı, borcunuzun son ödeme gününe kadar mutlaka ödemeniz gereken kısmını ifade eder. Asgari ödeme tutarından daha az ödeme yapmanız durumunda borcunuza gecikme faizi işler. Asgari ödeme tutarı kartların limitine göre belirlenir. Kart limitine göre asgari ödeme tutarları aşağıdaki gibidir:

    • Kartın limiti 25.000 TL’nin altındaysa %20
    • Kartın limiti 25.000 TL’nin üstündeyse %40

  • Taksitli nakit avans, bankaların sunduğu kredili bir ürün. Acil nakit ihtiyacınızı hızla çözmeye yarayan taksitli nakit avans, kredi kartından çekiliyor. Bankanızın sunduğu limitler doğrultusunda çekeceğiniz taksitli nakit avansınız güncel taksitli nakit avans faiz oranı üzerinden faizlendirilir ve 12 aya varan vade seçeneği ile ödenebilir. Herhangi bir belge ya da başvuru süreci gerektirmeyen bu ürün ile acil para ihtiyacınızı hızla çözebilirsiniz.

    Taksitli nakit avans faiz oranını ve çekmek istediğiniz tutar için ne kadar geri ödeyeceğinizi öğrenmek için Taksitli Nakit Avans Hesaplama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

  • Kredi kartı aidatı; kampanyalar, taksitlendirmeler ve diğer tüm operasyonel süreçler için istenen yıllık ücrettir. Kredi kartı aidatının alınmasının temel sebebi ekstre yenileme, müşteri hizmetleri, kart yenileme gibi ücretlerin karşılanmasıdır. Tüm bankalar zorunlu olarak adiatlı kredi kartı ile birlikte aidatsız kredi kartı sunmak zorunda olsalar da aidatlı kartlar daha geniş özelliklere sahip. Puan biriktirme, indirim, ekstra taksit gibi kredi kartı kampanyaları sayesinde kart kullanımınızı daha avantajlı hale getirmek istiyorsanız aidatlı kredi kartlarını tercih etmelisiniz.

  • Aidatsız kredi kartı bankaların, aidatlı kredi kartları ile birlikte sunmak zorunda olduğu bir ürün. Kredi kartı ile alışveriş yapmak istiyor ancak yıllık aidat ödemek istemiyorsanız bu kart seçeneğinden yararlanabilirsiniz. Ancak bu ürünün bazı dezavantajları var. Kredi kartıyla yapılan alışverişlerden biriktirilen puanlar, ekstra taksit olanakları ve indirim kampanyaları çoğu aidatsız kredi kartında mevcut değil. Bu kartlar genellikle bankanın sunduğu en yalın kart tipidir. Kredi kartı avantajlarından yararlanmak için aidatlı kartları tercih etmelisinz.  

  • Kredi kartı borcunuzun sadece asgari tutarını ödemek bir süre sonra kredi borcunuzu ödeyemeyeceğiniz bir boyuta getirir. 3 dönem üst üste kredi kartınızı hiç ödememeniz halinde ise hakkınızda yasal takip başlatılır. Borcun sadece asgarisini ödemek de, asgari tutardan daha az ödemek de kredi kartı borcundan yasal takibe girmek de kredi notunuzu düşürür.

    İleride yapacağınız kredi ve kredi kartı başvurularının olumlu sonuçlanabilmesi için ödemelerinizi düzenli şekilde gerçekleştirerek kredi notunuzu yüksek seviyede tutmanızı tavsiye ederiz. Yasal takibe girmemek için kredi kartı borcu nasıl ödenir diye düşünüyorsanız bankanızdan kredi kartı yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz.

  • Kredi kartınızla yaptığınız her alışverişe faiz uygulanmaz. Bazı durumlarda daha uzun taksitlendirme yapmak istediğinizde banka vade farkı alsa da aldığınız ürünün ücreti ne ise ekstrenize o şekilde yansır ancak ekstreyi ödeme noktasında borcunuza uygulanan iki tür faiz söz konusu. Bu faizler akdi faiz ve gecikme faizi. Dönem borcunuzun asgari tutarı üzerinde kalan kısmı için uygulanan faiz oranı akdi faiz, asgari tutarın altında kalan kısım için uygulanan faiz oranı gecikme faizidir. Örneğin dönem borcunuz 1500 TL, ödemeniz gereken asgari tutar 500 TL ama siz sadece 300 TL ödeyebildiniz. Asgari tutarın altında kalan 200 TL için gecikme faizi, 500 TL’nin üstünde kalan dönem borcunuz için akdi faiz uygulanır. Akdi faiz ve gecikme faizi oranları Merkez Bankası tarafından açıklanmaktadır ve tüm bankalar için sabittir.

  • Kartınızla alışveriş yapabileceğiniz gibi kredi kartı ile SGK ödeme, kredi kartı ile trafik cezası ödeme gibi çeşitli ödemeler de yapabilirsiniz. Kredi kartınızla yapabileceğiniz ödemelerin listesi:

    • Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi
    • Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi
    • SGK prim ödemesi
    • Fatura ödemeleri
    • Tapu harcı
    • Gelir vergisi
    • Trafik idari para cezası
    • Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait öğrenim kredisi ve katkı kredi borçları
  • Kredi kartı kullanmanın en büyük avantajlarından biri ödül programları. Mil ya da alışveriş puanı biriktirmenizi sağlayan ödül programları sayesinde alışverişlerinizi daha kazançlı hale getirebilirsiniz. Uçak bileti ve seyahat harcaması yapmanızı sağlayan mil puanlarınızı diğer alışverişlerinizde de kullanabilirsiniz. Aşağıdaki kartlar ile mil biriktirebilirsiniz:

    • Akbank Wings Card
    • ING Pegasus BolBol Kart
    • Yapı Kredi Adios Kart
    • VakıfBank MilPlus
    • Halkbank Parafly
    • QNB Finansbank Miles&Smiles
    • İş Bankası Maximiles
    • Garanti BBVA Miles&Smiles
  • Kredi kartlarının ödül programları ile yaptığınız alışverişlerden puan kazanabilir, puanlarınızı biriktirerek bedava alışveriş yapabilirsiniz. Puan biriktirebileceğiniz başlıca kartları aşağıda listeledik:

    • Yapı Kredi Worldcard
    • QNB Finansbank CardFinans
    • Garanti BBVA Bonus Card
    • Akbank Axess
    • DenizBank Bonus Card
    • İş Bankası Maximum Kart
  • Kredi kartı borcunuzun asgari tutarını ödemediğinizde borcunuza gecikme faizi işlemeye başlar. Bir takvim yılı içinde, kredi kartı borcunuzun asgari tutarını üç kez ödemezseniz kartınız nakit kullanımına, üç kez üst üste ödemezseniz hem nakit kullanımına hem de mal ve hizmet alımına kapatılır. Bu noktaya geldiğinizde dönem borcunun tamamını ödeyene kadar kredi kartınız kullanıma açılmaz. Ayrıca 90 günlük bir gecikme yaşandığında yani 3 dönem üst üste ödeme yapmadığınızda hakkınızda yasal takip başlatılabilir. Yasal takip sonucunda ise genellikle maaş haczi kararı çıkmaktadır. Ödeme yapmadığınız süre boyunca borcunuza gecikme faizi işlemeye devam eder.

  • Kart Merkezi (BKM) 1990 yılında 13 kamu ve özel Türk bankasının ortaklığı ile kurulmuştur. Nakit kullanımına gerek kalmayan her türlü ödeme veya para transferini sağlayan veya destekleyen sistem, platform ve altyapıları oluşturma, işletme ve geliştirme işleri ile ilgilenir. Diğer görevlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

    • Kredi kartı ve banka kartı uygulaması içinde bulunan bankalar arasında uygulanacak prosedürleri geliştirmek ve standardizasyonu sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak.
    • Türkiye genelinde uygulamalar ile yurt içi kuralları oluşturmak.
    • Bankalar arasındaki takas ve hesaplaşmayı yürütmek.
    • Yurt dışındaki kuruluş ve komisyonlarla ilişkiler kurmak.
    • Bankacılık işlemlerini daha hızlı, güvenli ve daha az maliyetli tek bir merkezden yürütmek.
  • Kredi kartı borcunuzu üç dönem üst üste ödemediğinizde borcunuz nedeni ile hakkınızda yasal takip başlatılır. Kredili ürünlere ilişkin borçlanmadan dolayı hakkınızda yasal takip başlatılmadan önce banka tarafından size 7 günlük bir süre tanınır. Bu süre içinde borcunuzun tamamını kapatmazsanız yasal süreç işlemeye başlar. Bu sürecin sonunda genellikle maaş haczi kararı çıkmaktadır. Maaş haczi durumunda banka tarafından maaşınızın dörtte birine el konulur.

  • Kredi kartı nasıl kapatılır sorusu için iki ayrı cevap var. Kredi kartınızı tamamen kapatmak ile bir süreliğine kullanıma kapatmak iki farklı işlemdir. Kartınızı bir süreliğine kullanıma kapatmak istiyorsanız bankanızın mobil veya internet şubeleri üzerinden bu işlemi yapabilir ya da çağrı merkezini arayarak kartınızın kullanıma kapatılmasını talep edebilirsiniz. Burada kart sahibinin siz olduğunu teyit edecek bazı sorular sorulur. Ardından kartınız kullanıma kapatılır. Kartınızın kaybolması ya da çalınması gibi durumlarda da aynı işlemi yapmanız gerekir.

    Kartınızı artık kullanmak istemiyorsanız kartınızı iptal ettirmeniz gerekir. Bu işlem için de bankanızın çağrı merkezini arayabilirsiniz. Kartınızı iptal ettirmek istediğinizi belirttikten sonra ilgili işlem yapılır ve 7 gün içinde kartınız iptal edilir. Dilerseniz şubeye dilekçe vererek de kartınızı iptal ettirebilirsiniz.

  • Kullanıma kapatılan kartınızın yeniden açılabilmesi için bankanızla iletişim kurmanız gerekir. Bunun için şubeye gidebilir ya da bankanızın çağrı merkezini arayabilirsiniz. Kartınızın yeniden kullanıma açılmasını talep etmeniz durumunda adresinize yeni bir kart gönderilir. Dilerseniz online şube ya da mobil uygulama üzerinden de yeni kart gönderilmesi işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • Kredi kartınızı internet alışverişine açmak için uygulayabileceğiniz üç yöntem var. Bankanızın şubesine giderek ya da bankanızın çağrı merkezine giderek kredi kartınızı internet alışverişine açabilirsiniz. Dilerseniz online şube ya da mobil uygulama üzerinden kolayca ve hızla kendiniz de bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

  • Kredi kartı kullanımını avantajlı hale getiren en önemli özelliği taksitlendirme özelliği. Özellikle beyaz eşya, mobilya, elektrikli ve elektronik alet gibi yüksek tutarlı ürünlerin alışverişlerini daha kolay hale getiren taksitlendirme özelliğinde aldığınız ürünleri istediğiniz kadar taksitlendiremiyorsunuz. Alacağınız ürüne göre değişen taksit sınırları BDDK tarafından belirleniyor. Örneğin elektronik aletler için en fazla 6 aya kadar taksit yapılabilirken mobilya 18 aya kadar taksitlendirilebilir.

  • Bir kredi kartını avantajlı hale getiren kartın sahip olduğu özelliklerin yanı sıra sizin kullanım alışkanlıklarınızdır. Alacağınız kartın anlaşmalı olduğu kurumların yaygınlığı ve bankanın kampanya sıklığı alacağınız kartı avantajlı hale getirir. Bankanın anlaşmalı olduğu kurumların sizin alışveriş alışkanlıklarınıza uygun olması ise yapacağınız alışverişlerden puan biriktirmenizi kolaylaştırır. Kredi kartınızla sık sık alışveriş yapmıyorsanız ya da kampanyalardan yararlanmıyorsanız kart aidatı düşük bir kredi kartı sizin için daha avantajlı olabilir.

  • CVV kodu, internetten güvenli bir şekilde alışveriş yapmanızı sağlayan 3 haneli bir koddur. CVV, Card Validation Value yani kart doğrulama validasyonunun kısaltılmış hali. CVV kodu, online alışverişlerde dolandırıcılık ihtimalini ortadan kaldırmak ve tam bir güvenlik sağlamak için kullanılır. Peki kredi kartı güvenlik kodu nerede yazar? Bu kod, kredi kartınızın arka yüzünde yer almaktadır.

  • Kredi kartı ile yaptığınız alışverişten yanlış çekim yapıldı ya da aldığınız ürünleri iade etmek istiyorsunuz. Bunun için eğer alışverişinizi internetten yaptıysanız öncelikle iade işlemi yapmanız gerekir. Eğer birebir alışveriş yaptıysanız direkt bulunduğunuz mağazadan işleminizi iptal ettirebilirsiniz.

    İptal edilen işlemin ücret iadesi mağazanın ve bankanızın iş akışına göre farklı sürelerde gerçekleşebilir. İade işlemini kredi kartı ekstrenizden takip edebilirsiniz.

  • Ticari kredi kartı, işletme giderlerinizi karşılamak için kullanabileceğiniz, işletmeniz için çeşitli ayrıcalıklar ve avantajlar sunan bir kredi kartı çeşitidir. Ticari kredi kartı ile işletmenize ait temsil, konaklama, ağırlama, seyahat, benzin, alışveriş gibi harcamaları kişisel harcamalarınızdan ayırarak harcamaların detaylı takibini sağlayabilirsiniz. Bu kredi kartları sayesinde çeşitli indirim ve taksitlendirme olanaklarından da yararlanabilirsiniz. Nakit avans çekebilme, çekilen nakit avansı taksitlendirebilme, aylık harcama raporlarına ulaşabilme, işletmeye ait faturaları otomatik ödemeye alabilme, yapılan harcamalardan puan biriktirebilme, ticari alışverişleri peşin fiyata taksitlendirebilme ve 18 ay taksit gibi pek çok avantaj ticari kredi kartlarında! 

    En avantajlı ticari kredi kartını bulmak için Ticari Kredi Kartı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.