hangikredi.com

Traktör, Tarımsal Ekipman ve Çiftçiye Taşıt Kredisi

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 14.12.2021 Güncelleme Tarihi: 2.04.2023

Bankalar çiftçiler için özel kredi imkanları sunuyor.

Traktör, Tarımsal Ekipman ve Çiftçiye Taşıt Kredisi
Çiftlik alanını oluşturmanın dışında traktör alımları, tarımsal ekipmanların sağlanması ve çiftçilerin taşıt kredisini kolaylıkla kullanmaları için uygun faiz oranları ve vadelerle pek çok opsiyon sunuluyor. 

Traktör, ekipman ve araç kredisi faiz oranları gibi çiftçi ihtiyaç kredisi faiz oranları da avantajlı seviyelerdedir. Her bankada farklı oranda olabileceği için banka seçimi de son derece önemlidir. Çiftçi ihtiyaç kredisi hesaplama sürecinde bu faizlerin etkisi büyüktür. Traktör, tarımsal ekipman ve çiftçiye taşıt kredisi seçeneklerini değerlendirmek her çiftçi için faydalı olabilir.

Traktör, Tarımsal Ekipman ve Çiftçiye Taşıt Kredisi Nedir?

Traktör, tarımsal ekipman ve çiftçiye özel taşıt kredisi bankaların bu alanda çalışan ya da çalışmak isteyenlere sundukları bir ihtiyaç kredisi türü. Kişilerin kolaylıkla tarım faaliyetlerini sürdürmesini destekleyen bu krediler sayesinde üretim alanına büyük bir destek sağlanmış oluyor. Çiftlik sahibi olanların ya da bu işi yapmak isteyenlerin gerekli olan malzemelerini karşılamak için kullandıkları kredinin faiz oranları bankalara göre farklılık gösterse de diğer kredilere göre daha uygun miktarlar sunduklarını söylemek mümkün.

Traktör, tarımsal ekipman ve çiftçiye taşıt kredisine bir alternatif olarak KOBİ kredisi gösterilebilir.

TEB Traktör Kredisi

Traktör ve çiftçiye taşıt kredisi konusunda en ön planda olan bankalardan biri TEB. Çiftçileri destekleme konusunda ön planda olan kurum, 48 aya kadar vade seçenekleriyle müşterilere uygun ödeme imkanları sunuyor. TEB traktör kredisi için örnek ödeme tablosunu aşağıda görebilirsiniz:

Kredi Tutarı TL  Kredi Vadesi Ay  Aylık Faiz Oranı %  Yıllık Taksit Tutarı TL 
10.000 24 1,99 6.982,20
10.000 36 1,99 5.159,40
10.000 48 1,99 4.269,47

TEB çiftçi araç kredisi için nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah adresi, tapu fotokopileri ve proforma yanında kesin fatura ile birlikte başvuruda bulunabilirsiniz. Teminat konusunda bankanın kendi inisiyatifinde olup, istenen miktar ve ödeme seçeneklerine göre kefil ya da ipotek talep edilebileceğini belirtmekte fayda var.

Bütçeniz her zaman esnek olmayabilir ve kredi taksitlerini her ay rahat bir şekilde ödemeniz zorlaşabilir. Bu konu ile ilgili “Kredi Öderken Zorlanmamak İçin Ne Yapmalı?” başlıklı içeriğimizi okumanızda fayda vardır.

Tarımsal ekipman kredisi dışında farklı ihtiyaçlarınız için TEB ihtiyaç kredisi tekliflerine de HangiKredi üzerinden göz atabilirsiniz.

Şekerbank Tarımsal Ekipman ve Tarımsal Demirbaş Kredisi

Modern tarımın geliştirilmesi için verilen Şekerbank tarım destek kredisi sayesinde, bitkisel ve hayvansal üretim faaliyetlerinin devamlılığı amaçlanır. Esnek ödemeli kredi seçenekleri arasında yer alan Şekerbank tarımsal ekipman ve tarımsal demirbaş kredisinin özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz:

  • 60 aya kadar vade seçenekleriyle yılda bir ödeme imkanı sunar.
  • Satın alınmak istenen ekipmanın KDV’li satış fiyatı üzerinden yüzde 75’i kredilendirilir.
  • Tarım makinelerinin hemen hemen hepsini kapsar ve kredi içine dahil eder.
  • Yeni ve kullanılmamışsa bir önceki yıla ait modeller için de kredi açılabilir.

Şekerbank Traktör Kredisi

Şekerbank’ın sunduğu ürünlerden bir diğeri de traktör kredisi. Çiftçilikle uğraşıp traktörü olmayan ya da traktörünü yenilemek isteyen kişiler bu traktör ve çiftçiye taşıt kredisinden yararlanabilir. Çiftçilerle birlikte tarım sektöründe bulunan tüzel kişiler de sıfır ya da ikinci el traktör alımlarında bu krediden yararlanabilir.

Sıfır kilometre ya da krediye başvurulan yıl içerisinde alımı yapılmış olan traktörlerin son fiyatlarının yüzde 75’i kadar traktör kredisi sağlanır. 5 yaşından büyük olmayan ikinci el traktörlerde ise satış fiyatının yüzde 60’ı kadar ve 60 ay vade seçenekleriyle kredi verilmesi mümkün oluyor.

İş Bankası Traktör ve Ekipman Kredileri

İş Bankası da modern çiftçiliğin gelişmesi için uygun faiz oranlarını ve vadelerini bir araya getiren kurumlar arasında. Traktörün dışında diğer ekipmanların da geniş çerçevede alınmasını sağlayan bu kredi sayesinde sektör içindeki faaliyetlerinizi kolaylıkla devam ettirebilirsiniz. İş bankası içerisinde 3 çeşit traktör ve ekipman kredisi yer alıyor:

  1. Traktör Kredisi: Çiftçiye taşıt kredisi seçeneklerinden biri olan traktör kredisi, sıfır ya da ikinci el traktör alımlarında, 48 aya kadar vade seçenekleriyle sunulan bir destek kredisidir. Hasat zamanlarına uygun taksit ödeme seçenekleri sayesinde müşterinin cebini yormayacak bir sistem uygulanır.
  2. Tarım Ekipman Kredisi: Biçerdöver, pulluk ve benzeri tüm ekipmanların 48 aya kadar vade seçenekleriyle kolaylıkla alınması için uygulanan kredi. Traktör kredisinde olduğu gibi hasat dönemlerine denk gelen ödeme sistemi kullanılır.
  3. Pick Up Türü Arazi Taşıt Kredisi: Çiftçilikte kullanılan pick up türü arazilere özel taşıtların alınmasına destek olan kredi türü. Çiftçiye taşıt kredisi için kullanışlı bir alternatiftir.

Kredileri zamanında ödemeniz son derece önemli bir konudur. “Kredi Taksitleri Geç Ödenirse Ne Olur?” başlıklı yazımızdan, taksitleri geciktirmeniz ya da uzun süre ödememeniz sonucunda oluşacak senaryolar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Tarımsal ekipman kredisi dışında farklı ihtiyaçlarınız için İş Bankası ihtiyaç kredisi tekliflerine de HangiKredi üzerinden göz atabilirsiniz.

QNB Finansbank Tarım Kredisi

QNB Finansbank bir yatırım bankası olarak bu alanda en geniş seçenekleri sunan kurumlar arasında. Pek çok alanda olduğu gibi uygun faiz oranları ile de dikkat çekiyor. QNB Finansbank’ın hangi başlıklarda kredi sunduğunu aşağıda bulabilirsiniz.

  • Traktör/Pikap Kredisi
  • Tarımsal Ekipman Kredisi
  • Tarla Alım Yatırım Kredisi
  • Tarımsal Sulama Yatırım Kredisi
  • Tarımsal Proje Kredisi
  • Meyve/Bağ Tesisi Yatırım Kredisi
  • Besicilik Yatırım Kredisi
  • Kanatlı Kümes Hayvancılığı Yatırım Kredisi
  • Süt Hayvancılığı Yatırım Kredisi
  • Arıcılık Yatırım Kredisi
  • Sera Yatırım Kredisi
  • Su Ürünleri Kültür Balıkçılığı Yatırım Kredisi
  • Su Ürünleri Avcılığı Yatırım Kredisi

Bu alanda henüz çalışmayan kişilerin de üretim sektöründe yer alması için büyük bir destek sunan banka, en çok tarımsal ekipman kredisi ile ön plana çıkıyor. Tarımsal ekipman kredisinin özelliklerini aşağıda bulabilirsiniz:

  1. Sıfır araçlar için fatura değerinin yüzde 75’i, ikinci el araçlar için satış değerinin yüzde 60’ı kadar kredi verir.
  2. Sıfır araçlarda 72 ay, ikinci el araçlarda 48 aya kadar vade seçeneği sunulur.
  3. Aylık olarak ya da 3, 6, 12 ayda bir olacak şekilde belirlenir.
  4. Çiftçilik belgesi, kimlik fotokopisi, proforma ve kesin fatura ile başvuru yapılması mümkün.

QNB Finansbank tarım kredilerine başvurmak için internet sitelerinde yer alan başvuru formunu doldurarak direkt olarak işlemleri başlatabilirsiniz. Aynı zamanda mobil uygulama ya da şubelerden de kredi başvurularının tamamlanması mümkün.

Tarımsal ekipman kredisi dışında farklı ihtiyaçlarınız için Finansbank ihtiyaç kredisi tekliflerine de HangiKredi üzerinden göz atabilirsiniz.

Ziraat Bankası Tarımsal Mekanizasyon Kredisi

Kuruluş amacı tarıma destek vermek olan Ziraat Bankası, çiftçilerin de en çok hizmet aldığı bankalardan biridir. Ziraat Bankası tarımsal mekanizasyon kredisi; hayvansal, bitkisel ve su ürünleri alanında üretim yapanların alet ve makine alabilmesi için kullandırılan bir kredidir.

  • İkinci el kendi yürür tarım makinesi ve İkinci el traktör ile birlikte yeni ve kullanılmamış mekanizasyon araçları için kullandırılır.
  • Tarım ve Orman Bakanlığı’nın tebliği doğrultusunda, mekanizasyon kredisi ile alınacak olan aracın Zirai Kredilendirme Belgesi’nin bulunması zorunludur.
  • Ziraat Bankası ile anlaşmalı olan firmalardan alınan mekanizasyon araçları için sabit faiz seçeneği bulunmaktadır.
Ziraat Bankası Tarımsal Mekanizasyon Kredisi ile Alınabilecek Araçlar
Traktör Biçerdöver Balya
Çayır Biçme Kültivatör Yem Karma Makinesi
Balya Mibzer Süt Soğutma Tankı
Patoz Silaj Süt Sağım Makinesi
Pulluk Balık Bulucu Cihaz Diğer Hasat Makineleri

Denizbank Tarımsal Yatırım Kredileri

Denizbank, tarımsal yatırımı destekleme hedefiyle pek çok farklı kredi türünü çiftçilerin hizmetine sunmuştur. Hayvancılık, bitkisel tarım, su ürünleri, örtü altı tarım gibi farklı alanlara hitap eden kredilerle tarımsal yatırımları desteklemektedir. Denizbank’tan çekilebilecek tarımsal krediler şu şekildedir.:

  1. Traktör ve Tarımsal Ekipman Kredisi
  2. İyi Tarım Uygulamaları Kredisi
  3. Hayvancılık Kredisi
  4. Arazi Alım Kredisi
  5. Meyve Tesis Kredisi
  6. Sera Yapım ve Modernizasyon Kredisi
  7. Damla Sulama Kredisi

Tarımsal ekipman kredisi dışında farklı ihtiyaçlarınız için Denizbank ihtiyaç kredisi tekliflerine de HangiKredi üzerinden göz atabilirsiniz.

Akbank Tarım Bankacılığı Kredileri

Akbank da tarım temelli bir fikirle kurulmuş olan bankalar arasındadır. Akbank Tarım Bankacılığı hizmeti altında sunulan kredilerin 84 aya kadar vade imkânı sunması avantajlıdır. Ayrıca sıfır traktörler için %80, ikinci el traktörler için ise %60 oranında, 60 ay vadeli kredi vermektedir. Akbank Tarım Bankacılığı kredileri şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Traktör Kredisi
  • Arsa/Tarla/Bahçe Alımı Kredisi
  • Tarımsal Ekipman Kredisi
  • Ticari Araç Kredisi
  • Ürün Ön Finansman Kredisi
  • Uzun Vadeli Yatırım Kredisi
  • Sera Kredisi
  • Damla-Sulama Kredisi

Tarımsal ekipman kredisi dışında farklı ihtiyaçlarınız için Akbank ihtiyaç kredisi tekliflerine de HangiKredi üzerinden göz atabilirsiniz.

Traktör, tarımsal ekipman ve çiftçiye taşıt kredisi seçeneklerinin bir başka alternatifi de tarım kredisidir. “Tarım Kredisi Nedir?” başlıklı yazımıza göz atarak bu kredinin işleyişi hakkında bilgi alabilirsiniz.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Faturasız Ürün Satmanın Cezası Nedir?

    Faturasız Ürün Satmanın Cezası Nedir?

  • Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar? 19.11.2024

    Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

  • Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır? 13.11.2024

    Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır?

  • Ertelenmiş Vergi Nedir?

    Ertelenmiş Vergi Nedir?