hangikredi.com

Riski En Düşük Yatırım Aracı Hangisi?

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 23.11.2016 Güncelleme Tarihi: 31.03.2023

Birikimlerini değerlendirmek ve daha kârlı hâle getirmek isteyen pek çok kişi düşük riskli yatırım araçlarının hangileri olduğunu merak edebilir.

Riski En Düşük Yatırım Aracı Hangisi?
Önceden bilinen bir getiri sağlamış olan ve zaman içerisinde değerinin değişmeyeceği tahmin edilen yatırım araçları risksiz olarak değerlendirilir. Bu yazımızda en düşük risk düzeyine sahip olduğu varsayılan başlıca yatırım araçlarını sizin için derledik.

Vadeli Mevduat Hesabı Nedir?

Vadeli mevduat hesabı, kuşkusuz en güvenli yatırım araçlarından biri. Bu durum, vadeli mevduat hesabının herhangi bir risk unsuru barındırmaması ile de alakalı. Bankalar, vadeli mevduat sahiplerine politikalarına ve maliyetlerine göre belirledikleri faiz oranları üzerinden belirli periyotlarla ödemeler yapar. Eğer bu tür bir hesap açmayı tercih ederseniz geliriniz her ay artacaktır; ancak bunun için belirli bir süre gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Birikimlerini risk teşkil etmeyen bir yöntemle değerlendirmek isteyenler vadeli mevduat hesabı açma seçeneğini değerlendirebilir. En yüksek vadeli mevduat faiz oranı veren bankayı bulmak için Hangikredi.com’dan sorgulama yapabilirsiniz. Dilerseniz vakit kaybetmeden vadeli mevduat faiz oranlarını inceleyin ve sizin için en avantajlı bankaya başvurun!

Hazine Bonosu Süreci Nasıl İşler?

Hazine bonosu, risk teşkil etmeyen bir diğer yatırım aracı. Belli vadeler için alınan borçlanma senetleri hazine bonosu olarak adlandırılır. Bu tür bir uygulama ile bir nevi devlete borç vermiş olursunuz. Devlet, vadesi geldiğinde size olan borcunu faiziyle öder. Dilerseniz hazine bonosu alarak birikimlerinizi değerlendirebilirsiniz. Bu yöntemle birikim yapmak nispeten yavaş olsa da kesinlikle hiçbir risk unsuru barındırmadığından güvenli bir tercihtir.

Gayrimenkule Yatırım Yapmak

Daha büyük bir yatırım yapmayı planlıyorsanız gayrimenkul satın alma seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Özellikle şehirlerin gelişen kesimlerinde satın alacağınız bir konut ya da dükkan yıllar içerisinde değerlenerek size kâr sağlayacak bir yatırım aracına dönüşür. Bu noktada alacağınız gayrimenkulün iyi bir yatırım aracı olabilmesi için yapının konumuna ve fiziki özelliklerine mutlaka dikkat etmelisiniz.

Ulaşım projeleri ve kentsel dönüşüm gibi uygulamaların mevcut olduğu, gelişmekte olan bir yerde konut satın almak epey avantajlı bir seçenek. Bu tür bölgelerde sahibi olduğunuz konut ya da dükkan gelecekte almış olduğunuz fiyattan katbekat değerli olacaktır.

Gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenlerin dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise konut kredisi. Eğer yatırım için alacağınız gayrimenkulü konut kredisi ile alacaksanız hesabınızı iyi yapmanız gerekiyor. Eğer söz konusu gayrimenkulün değeri ödeyeceğiniz faiz oranından daha düşük olacaksa bu sizin için kârlı bir yatırım olmayabilir. Dilerseniz doğru bir strateji kurabilmek için sitemizden konut kredisi hesaplaması yapabilir, emlak sitelerinden konut konut almayı düşündüğünüz bölgenin emlak endeksini inceleyebilirsiniz. Konut kredisi faiz oranları için HangiKredi'den destek alın!

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar? 19.11.2024

    Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

  • Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır? 13.11.2024

    Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır?

  • Ertelenmiş Vergi Nedir?

    Ertelenmiş Vergi Nedir?

  • Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?

    Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?