hangikredi.com

Otoyol ve Köprü Geçişlerinde OGS Kaldırıldı

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 24.02.2022 Güncelleme Tarihi: 2.04.2023

Karayolları Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığını açıkladı.

Otoyol ve Köprü Geçişlerinde OGS Kaldırıldı
Bundan sonraki süreçlerde geçiş ücreti HGS üzerinden yapılacak olup kararın 31 Mart tarihinde uygulanmaya başlanacağı belirtildi. 

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre otoyol ve köprü geçişlerinde karışıklığı önlemek adına OGS’nin kaldırılmasına karar verildi. 

Yapılan açıklamada ücret toplama sistemlerinde OGS ve HGS olarak iki sistemin yer almasının, otoyol kullanıcıları yönünden gişelerde geçişlerde karışıklığa neden olduğu belirtildi. Bu iki sistem yerine iş yükünü azaltmak ve verimliliği daha da artırarak vatandaşlara daha iyi bir hizmet vermek amacıyla Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kaldırıldı. Otoyol köprü ve geçiş ücretlerinin Hızlı Geçiş Sistemi Üzerinden (HGS) tahsis edilme kararı alındı. 

Otoyol ve Köprü Geçişlerinde OGS Kaldırıldı
Karayolları Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde otoyol ve köprü geçişlerinde OGS'nin kaldırıldığını açıkladı.

OGS abonesi araç sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları için gerekli tüm önlemlerin alınacağı, OGS etiketi olan araç sahiplerine OGS cihazının alındığı banka tarafından ücretsiz olarak HGS etiketi verileceği ve hesapları HGS hesaplarına dönüştürüleceği de belirtildi. 

HGS Nasıl Alınır ve Nereden Çıkarılır? 

HGS etiketi almak için yanınızda aracınızın ruhsatı ve kimliğinizin olması yeterlidir. Çoğu vatandaşın da bildiği üzere HGS’ler genellikle PTT şubelerinden alınır.  Ancak PTT şubelerine gitmeye zamanı olmayan vatandaşlar devletin anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden de HGS işlemlerini yapabilirler. 

Bankadan HGS Hizmeti Almak Avantajlı mıdır? 

PTT şubelerine gitmeye gerek kalmadan günümüzde birçok bankadan HGS hizmeti alabilirsiniz. HGS aboneliğine sahip olan bankalardan kolayca bakiye yüklemesi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca şubeye gerek kalmadan gerek internet bankacılığı ve mobil şube seçeneklerinden yararlanarak yüklemenizi hızlı ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz. 

HGS ve OGS Arasındaki Farklar Nelerdir?

Otomatik Geçiş Sistemi araç içine yerleştirilen elektronik bir cihazdır. Bu cihaz sayesinde köprü ve otoyollardan duraksamadan geçebilirsiniz. Hızlı Geçiş Sistemi ise yeni bir sistemdir. OGS'nin yerini alması planlanan HGS karayollarında nakit para tahsilatını sonlandıracaktır. OGS sistemindeki kontör bitmesi, gişelerde dur-kalk yapılması sorunu çözülecek ve trafik yoğunluğunu azaltması beklenmektedir.

HGS bakiyenizin bitmesi durumuna karşı PTT şubelerine gitmeye gerek kalmadan bankanızın internet şubeleri aracılığıyla anında yükleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca kredi kartınız ile otomatik yükleme talimatı vererek belirli tarihlerde yüklemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Otomatik yükleme talimatınız sayesinde sorunsuz bir şekilde geçişlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Böylelikle HGS geçiş ihlali cezası almamış olursunuz ve bakiyenizin yetersiz kalması durumuyla karşılaşmamış olursunuz. 

HGS alabileceğiniz bankalar şu şekildedir: 

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Faturasız Ürün Satmanın Cezası Nedir?

    Faturasız Ürün Satmanın Cezası Nedir?

  • Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar? 19.11.2024

    Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

  • Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır? 13.11.2024

    Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır?

  • Ertelenmiş Vergi Nedir?

    Ertelenmiş Vergi Nedir?