hangikredi.com

Kredi Kartı ile Fatura Ödenir mi?

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 31.05.2019 Güncelleme Tarihi: 21.11.2024

Kredi kartları alışverişlerde olduğu gibi çeşitli ödemeler konusunda da bizlere büyük kolaylık sağlıyor.

Kredi Kartı ile Fatura Ödenir mi?
Kredi kartlarının sağladığı kolaylıklardan biri de fatura ödeme işlemidir.

Kredi Kartı ile Fatura Ödeme Nasıl Yapılır?

Kredi kartı ile fatura ödemek günümüzde en yaygın kullanılan fatura ödeme yöntemidir. Birçok banka, fatura sahibi şirketlerle anlaşma yaparak online ödeme kolaylığını internet bankacılığı üzerinden sunmaktadır.

Elbette arzu eden kişi, ödeme noktalarına giderek ödeme yapmak isteyebilir. Öte yandan internet bankacılığında bulunan otomatik ödeme talimatına erişebilmek ve beraberinde sunulan kampanyalar için faturaları kredi kartıyla ödeme daha sık tercih edilen bir yöntemdir.

Bu noktada kredi kartı ile yapılan ödeme iptali de oldukça merak edilen bir konudur. Bu işlemin gerçekleşmesi için taksitli alışveriş yapılan mağazaya aynı gün alışveriş faturası ve kredi kartı slipi ile başvurmak gerekir.

Kredi Kartı ile Yapılan Ödemelerden Ücret Alınır mı?

Banka kartı ile yapılan fatura ödemelerinde ücret alınmamaktadır. Aynı şekilde otomatik ödeme talimatı verilmiş kredi kartlarından da herhangi bir komisyon ücreti alınmaz. Ancak otomatik ödeme talimatı verilmemiş kredi kartı fatura ödeme ücreti transfer edilecek miktarın %1 ila %2,5 oranında olabilir. Bankaların kredi kartı fatura ödeme faizi aşağıdaki gibidir.

Banka Asgari Tutar Azami Tutar Azami Komisyon Oranı
Akbank 1 TL 1 TL -
Garanti BBVA 2 TL 2 TL %2,5
QNB Finansbank 5,50 TL 5,50 TL -
İş Bankası 2.25 TL(1-100 TL arası) 2.25 TL(1-100 TL arası)-
DenizBank 0.50 TL 5 TL -
Yapı Kredi 2 TL 2,50 TL -

Kredi kartı ile neredeyse bütün kurumların faturalarını, SGK ve vergi ödemelerini yapmak mümkündür. HangiKredi hizmetlerinden yararlanarak yapılmak istenen bu tür işlemlere ulaşabilirsiniz. Kredi kartı ile aşağıda sıralanan faturaları ödeyebilirsiniz.

Kredi Kartı ile Ödenebilen Faturalar Nelerdir?

  • Elektrik
  • Doğalgaz
  • Su
  • Telefon / İnternet / TV
  • Üniversite Aidatı
  • Site Aidatı

Kredi İle Telekomünikasyon Faturası Ödeme

Kredi kartı ile fatura ödeme hizmeti HangiKredi ve PayCell iş birliği sayesinde kolay ve güvenli bir şekilde yapılabilmektedir. Bu hizmet, internet faturalarınızı rahat bir biçimde ödemenize imkân tanır. Telekomünikasyon fatura ödemelerinizi HangiKredi hizmetlerinden yararlanarak yapabilirsiniz. Markanın anlaşmalı olduğu kurumlar ise şunlardır:

  • Atlantis Net
  • Fiberix
  • Fixnet Telekom
  • Goo-Net
  • Him Net
  • Hıznet Telekom
  • Hürnet Telekom
  • İzmar-Kablosuz Online
  • Joynet Telekom
  • Millenicom
  • Net Galaksi
  • Net GSM

Kredi Kartı İle Televizyon Faturası Ödeme

Televizyon hizmeti aldığınız kurumu seçtikten sonra abone numaranızı ilgili kısma girerek faturalarınızı kredi kartı ile ödeyebilirsiniz. Özellikle faturalarınızın tarihini akılda tutmak iş hayatı içerisinde bir karmaşaya sebep olabilir. Otomatik ödeme talimatı sayesinde faturalarınız belirlediğiniz bir tarihte, bankanız tarafından ödenir. Ayrıca bu işlem için birçok banka herhangi bir komisyon almaz.

Televizyon faturasını ödemek için HangiKredi’nin televizyon ödemesi hizmetinden yararlanabilirsiniz. Eğer bir TV ya da internet paketiniz yoksa bu ikisini içeren size en uygun 2’li ya da 3’lü paketleri de sitede bulabilirsiniz.

Kredi Kartı İle Elektrik, Su ve Doğalgaz Faturası Ödeme

Kredi kartı ile elektrik faturası ödeme, HangiKredi sayesinde bir hayli kolaylaşmıştır. Dilerseniz siz de firmanın sunduğu elektrik faturası ödeme, su faturası ödeme ve doğalgaz faturası ödeme hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Ödemek istediğiniz kurumu belirledikten sonra talep edilen bilgileri sisteme girerek üç adımda faturanızı kolayca ödeyebilirsiniz. HangiKredi, kullanıcılarının bilgilerini üçüncü taraflar ile kesinlikle paylaşmaz ve güvenli bir hizmet verir. Kredi kartı ile fatura ödeme bu hizmetler sayesinde oldukça kolay bir hâl alır.

Kredi Kartı ile Vergi Borçları Ödemesi Nasıl Yapılır?

Dijitalleşen dünya ile birlikte geçmişte çaba gerektiren birçok bankacılık işlemi artık sadece birkaç tık ile yapılabilir hâle gelmiştir. Bankaların kendi altyapı sistemleri ve e-Devlet üzerinden yapılabilen farklı işlemler, vergi borçlarının ödenmesi hususunda önemli bir yer kolaylık sağlar.

Herhangi bir bankanın kredi kartına sahipseniz aynı zamanda internet bankacılığına erişim hakkını da kazanmış olursunuz. İnternet bankacılığını kullanmak için bu hizmete özel bir şifreye sahip olmanız gerekir. Bankanızın internet sitesinden kolayca alabileceğiniz bu şifre, gerekli işlemleri dijital ortamda yapabilmenize imkân tanır. Hâlihazırda bir internet bankacılığı şifrenize sahipseniz yapmanız gereken işlem bir hayli kolaydır. Şifrenizi girdikten sonra menüden ‘’Ödemeler’’ kısmını bulup istediğiniz vergi borcunu seçerek para transferini rahat bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

Ülkemizdeki akıllı telefonların kullanım hacmini düşündüğümüzde, kişilerin vergi borcu ödemelerin mobil bankacılık hizmetini tercih ederek yapması da olağan bir durum olarak karşımıza çıkar. Öncelikle kullandığınız mobil bankacılık uygulamasını akıllı cep telefonunuza indirip şifrenizi müşteri hizmetlerinden almanız gerekir. Ardından TC Kimlik ya da müşteri numaranız ile uygulamaya giriş yaparak menüden ‘’Ödemeler’’ kısmını seçip para transferini gerçekleştirebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı adı altında hizmet veren, devletin internet üzerindeki vergi dairesi sistemini kullanılarak da kredi kartı ile MTV ödeme ya da diğer vergi borçlarının ödemesi yapılabilmektedir. GİB’in internet sitesine girdikten sonra TC Kimlik numaranız ya da vergi bilgilerinizden biriyle hesabınıza giriş yapmanız gerekir. Ardından dilediğiniz bankanın kredi kartından vergi borcu ödemesi yapabilirsiniz. Bu sistemi tercih ederek kredi kartı ödeme erteleme yapabilir, taksitlendirme seçeneğini kullanabilirsiniz.

Kredi Kartı ile SGK Primleri Ödenir mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu, SSK ve Bağ-Kur prim ödemeleri, kredi kartı limitinin %100’üne kadar yapılabilmektedir. e-Devlet üzerinden, bağlı olunan kurumun prim ödemeleri yapılabilir veya kredi kartı ile SGK ödemesi yapmanıza imkân tanıyan bankaların internet bankacılığı seçeneklerinden yararlanılabilir. Prim ödemesi kabul eden bankalar şunlardır:

  • Akbank
  • Albaraka
  • Denizbank
  • QNB
  • Garanti Bankası
  • Halk Bank
  • HSBC
  • İş Bankası
  • Vakıfbank
  • Yapı ve Kredi Bankası
  • Ziraat Bankası

Ayrıca SGK para cezası da e-Devlet hizmetinden yararlanarak veya PTT şubelerine giderek kolaylıkla ödenebilir.

Kredi Kartı ile Ödemesi Gecikmiş Borçlar Ödenebilir mi?

Son ödeme tarihi, tam olarak kredi kartı hesap kesim tarihinden 9-10 gün sonrasına tekabül etmektedir. Söz konusu gün gelene kadar dönem borcu veya asgari ödeme miktarının ödenmesi gerekmektedir. Borcun herhangi bir sebepten ötürü ödenmemesi durumunda son ödeme tarihinin üzerinden geçen gün sayısı kadar gecikme ve akdi faiz ücreti ödenir. Kredi Kartları Kanunu ve Tüketici Kredisi Sözleşmesi Yönetmeliği’nin maddelerine göre bir yıl içerisinde asgari ödeme tutarı en fazla üç kere geç ödenirse kredi kartı bir sonraki yıla kadar nakit kullanıma kapatılır.

Kredi kartı ödemesi gecikmiş borçların ödenmemesinde bir yasal takip söz konusu değildir fakat ödenmeyen her gün kredi siciline yansır ve kişinin kredi notu oldukça düşer. Kredi notu, ödeme alışkanlıkları ve gücünü belirten bir puan sistemini tanımlar.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar? 19.11.2024

    Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

  • Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır? 13.11.2024

    Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır?

  • Ertelenmiş Vergi Nedir?

    Ertelenmiş Vergi Nedir?

  • Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?

    Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?