hangikredi.com

Kredi Alabilmek için Gereken Şartlar

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 21.05.2012 Güncelleme Tarihi: 21.03.2024

Kredi kullanmak isteyen herkesin aklına "Kredi için gerekli şartlar neler, kredi alabilmek için kredi notu kaç olmalı, kredi alabilmek için kaç ay sigortalı olmak gerekli?" gibi sorular gelir.

Kredi Alabilmek için Gereken Şartlar
Bireysel tüketici ihtiyaç kredisi kullanabilmek için gerekli şartlar ve yerine getirmeniz gereken tüm koşulları HangiKredi okurları için derledik.

Kredi Alabilmek için Gerekli Şartlar Nelerdir?

Kredi başvurusunu onaylamak bankanın insiyatifinde olsa da genel anlamda aranan bazı şartlar bulunur. Aşağıdaki başlıkları inceleyerek kredi almak için gereken özellikleri öğrenebilirsiniz.

Kredi Alabilmek İçin Gereken Şartlar

Sigortalı Çalışma Süresi

Sigorta süresinin yetersiz olması şartını ortadan kaldırmanın birincil yolu, çalışmakta olduğunuz iş yerinde 6 aylık süreyi doldurmaktan geçiyor. Bu süreden önce kredi almak zorundaysanız eskiden uzun süre çalıştığınız bir başka iş yeri varsa, buradan da bahsetmek yerinde olacaktır. Bu açıdan bir diğer çözüm önerisi ise kredi başvurusunu maaş aldığınız şubeden yapmak olabilir.

Gelir Düzeyini Kanıtlamak

Bankalara yapılan kredi başvurusunda dikkat edilmesi gerekenlerden biri de düzenli gelir sahibi olduğunuzu kanıtlamaktır. Böylece bankaların güvenini kazanmış olursunuz. Kredi için gelir belgesiyle başvurunuzu yapabilirsiniz. Örneğin maaş bordrosu, bir gelir belgesidir.

Borçların Kapatılmış Olması

Kredi çekmek için şartlardan biri de borcunuz yokken başvuruda bulunmaktır. Başvuru sırasında devam eden bir borç gözüküyorsa kredi onayı gerçekleşmez. Bu gecikmeyi ortadan kaldırsanız bile bankaların incelemesi bir aylık süreci kapsar. Bu yüzden ödemeyi geciktirmemeye dikkat edin. Kredi kartı borcu için başvurulan kredilerde, son dönem asgari tutarını ödemelisiniz.

Kredi Puanının Yüksek Olması

Kredi almak için şartlardan biri de bankanın size güvenmesini sağlayacak kadar yüksek notunuzun bulunmasıdır. Kredi alabilmek için kredi notunuzun yüksek olması gerekir. Kredi notunuzu öğrenmek için HangiKredi Finansal Raporu sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Kredi alamama nedenlerinin başında notun düşük olması gelir. Böyle bir durumda öncelikle kredi notunu yükseltmek için hamlelerde bulunmanız gerekir.

Kredi Notu   Durum 
0 - 799 Çok Riskli
800 - 1299 Orta Riskli
1300 - 1499 Az Riskli
1500 - 1699 İyi
1700 - 1900 Çok İyi

Kredi alabilmek için kredi notum kaç olmalı diye soruyorsanız yukarıdaki tabloyu baz alabilirsiniz ancak unutmayınız ki kredi notu alt sınırı bankadan bankaya ve hatta çekmek istediğiniz tutara göre bile değişebilir. Siz de kredi hesaplamak için HangiKredi kredi hesaplama sayfasından destek alabilirsiniz!

İdari veya Yasal Takipte Olmamak

Geçmişte idari veya yasal takip altına alınan tüketicilerin başvuru süreci içerisinde bankalarla mevduat ilişkisi oluşturarak kredi dışı ürünlerini kullanmaları gerekir. Bu, 3 ila 6 ay arasında yapılan başvurularda onay alınmasını sağlar.

Ödeme Geçmişinin Düzenli Olması

Borç ve ödeme geçmişiniz önemli. Bu yüzden kredi taksitleriyle kart ödemeleri konusunda son ödeme tarihi, asgari ödeme tutarı gibi noktalara karşı hassas davranmanız önerilir.

Kredi alma ihtimalinizi arttırmak” ile ilgili detayları öğrenmek için bilgi merkezimizi ziyaret edebilirsiniz!

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar? 19.11.2024

    Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

  • Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır? 13.11.2024

    Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır?

  • Ertelenmiş Vergi Nedir?

    Ertelenmiş Vergi Nedir?

  • Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?

    Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?