hangikredi.com

Hesap Kesim Tarihi Nedir?

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 15.04.2019 Güncelleme Tarihi: 15.03.2023

Kredi kartları günlük hayatımızda çoktan nakit paranın yerini aldı.

Hesap Kesim Tarihi Nedir?
Özellikle taksitlendirme ve puan biriktirme olanağından dolayı tercih edilen kredi kartları doğru kullanıldığında tüketiciye pek çok avantaj sağlasa da kontrolsüz harcamalar ve ödeme gecikmeleri ciddi sorunlara yol açabiliyor.

Kredi kartı ödemeleri ile ilgili sorun yaşamamak içinse bilinmesi gereken en önemli konulardan biri hesap kesim tarihi.

Hesap kesim tarihi, kredi kartı ile yapılan harcamaların borç olarak yansıtıldığı tarihtir. Daha detaylı anlatmak gerekirse, ay boyunca kredi kartınızla alışveriş yaptığınızı farz edelim. Hesap kesim tarihi geldiğinde o ay içinde yaptığınız tüm harcamalar ve geçmiş dönemden kalan borçlarınız toplanarak güncel borcunuz belirlenir. Hesap kesim tarihinde belirlenen güncel borcunuzu, ekstrenizde belirtilen son ödeme tarihine kadar ödemeniz gerekir.

Aynı ekstre dönemi içinde çok fazla harcama yaptıysanız ve yapacağınız yeni yüklü bir alışverişi sonraki dönem ödemek istiyorsanız hesap kesim tarihinizi bilmenizde fayda var. Hesap kesim tarihine dikkat ederek harcamalarınızı daha dengeli bir şekilde dağıtabilirsiniz.

Hesap Kesim Tarihi Nasıl Değiştirilir?

Tüketiciler, hesap kesim tarihinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Hesap kesim tarihinde değişiklik yapabilme sayısı bankadan bankaya değişiklik gösterebilse de genellikle bir ya da iki kere değişim yapabilme hakkı tanınır. Tanınan bu hakkın sınırlı sayıda olmasının ise iki önemli nedeni var…

İlk neden bankanın çok fazla kredi kartı müşterisine sahip olmasından dolayı kredi kartı operasyon ve finansal hesaplama işlemlerinin ciddi süreçler olması. Bu süreç içindeki her değişiklik operasyonel sorunlara ve finansal hatalara yol açabilir. Müşteri sayısının fazlalığından dolayı hesap kesim tarihinde değişiklik yapmaya sınırlama getirilmiştir.

Hesap kesim tarihi değiştirme ile ilgili sınır getirilmesinin bir diğer nedeni ise bunun sık yapılmasının borçları arttıracak olması. Hesap kesim değişikliği doğru yapıldığı takdirde neredeyse iki aylık bir ödeme ertelemesi söz konusu oluyor. Bu durum tüketici için anlık bir avantaj sağlasa da bütüne bakıldığında biriken ve ödenmeyen borçlar anlamına geliyor. Borç biriktikçe ödemesi zorlaşıyor ve yasal takip gibi ciddi sorunlara neden olabiliyor.

Hesap kesim tarihi değiştirme işleminin nasıl yapılacağı ile ilgili detaylara aşağıdaki yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Hesap Kesim Tarihi Nasıl Değiştirilir? diye merak ediyorsanız Bilgi Merkezi içeriğimize göz atın!

En Avantajlı Kredi Kartları

Kredi kartıyla avantajlı alışverişler yapmak için en avantajlı kartı bulmanızda yarar var. Peki en avantajlı kart ne demek? Bankaların farklı sektörlerde farklı kurumlarla anlaşmaları var. Bu anlaşmalar puan biriktirme, indirim, taksit erteleme gibi anlaşmalar olabiliyor. En çok harcama yaptığınız sektör, kullanım sıklığı ve bulunduğunuz konumdaki anlaşmalı kurumların yaygınlığına göre bir ya da birkaç kredi kartı sizin için daha avantajlı hale gelebiliyor.

HangiKredi Kredi Kartı sayfamız üzerinden kredi kartı başvurusu yapabilirsiniz.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar? 19.11.2024

    Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

  • Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır? 13.11.2024

    Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır?

  • Ertelenmiş Vergi Nedir?

    Ertelenmiş Vergi Nedir?

  • Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?

    Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?