Günümüzde nakit ihtiyacı doğan durumlarda bireylerin en sık başvurduğu kanal kredilerdir.
Faizsiz kredi kullanımı, banka kredilerinin geri ödenmesinde faiz işletilmeden sadece anapara tutarının ödenmesi işlemine denir. Faizsiz krediler günümüzde konut, taşıt ve ihtiyaç gibi finansman türleri için kullanılabilir. Fakat faizsiz kredi kullanımı için belirli şartları sağlamak gerekmektedir. Bu şartlar, başvuru yapılan bankalara göre çeşitlilik gösterebilir.
Katılım bankalarının uygulamaları ise faizsiz bankacılık olarak adlandırılırsa da bu bankalar, kar payı oranları ile kredi kullandırmaktadırlar. Faizsiz bankacılık ile ilgili detaylar için "Faizsiz Bankacılık Sistemi Nedir?" içeriğimize göz atın!
Nakit ihtiyacının arttığı bu günlerde bankaların yeni kampanyalarını duyurması, değişen ihtiyaçlara göre faizsiz kredi avantajlarını gündeme getirdi. Buna göre, gerekli şartları sağlayan müşteriler bankaların faizsiz kredi kampanyalarından yararlanabiliyor.
Faizsiz kredi veren bankalar ise şunlardır:
Akbank Faizsiz Kredi, mobil üzerinden Akbank müşterisi olanlara sıfır faizli kredi fırsatı veriyor. Kampanyadan yararlanabilmek için Akbank Mobil'i indirerek "Akbanklı olmak istiyorum" butonu üzerinden ilerlemek gerekiyor. Ayrıca ilk defa ve uzaktan Akbanklı olma sürecini tamamlayan yeni müşterilerlerin kampanyadan yararlanabildiğinin de altını çizmek gerekiyor. Kampanyaya katılanların mobil uygulama üzerinden müşteri olduktan sonraki takip eden 5 gün içinde %0 faizli krediye başvurabilecekleri de belirtiliyor.
Ziraat Bankası, “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında köylerinde hayvancılık yapmak isteyen bireylere faizsiz kredi veriyor. Son başvuru tarihinin 12 Ekim 2022 olduğu proje kapsamında Ziraat Bankası ise projeden yararlanacak üreticilere uygun koşullarla kredi kullandırıyor. Bu kapsamda, her üretici 150.00 TL’ye kadar kredi kullanabilirken kredilere Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uygulanan faiz desteği ile üreticilerin 100.000 TL’ye kadar olan kredilerinin faizi sıfıra kadar düşebiliyor.
Halk Bankası faizsiz kredi uygulaması projesi olan “Kadın Girişimcilere Sıfır Faizli Esnaf Kredisi”, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 30 yaşını doldurmamış girişimcilere veriliyor. Azami kredi limitinin 100 bin TL olduğu kredi finansmanından faydalanabilmek için şu şartları sağlamak gerekiyor:
• “3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu” kapsamında, kredi başvuru tarihi itibarıyla en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olmak.
• Ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârlar.
• Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni bitirmek.
• KOSGEB tarafından onaylanan projelerini HalkBank’a sunan ve kredi başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkârlar.
ING, İlk kez ING müşterisi olan ve kredi başvurusunu dijital kanallardan yapan müşterilerine 5.000 TL'ye kadar ING’ye Hoş Geldin Kampanyası kapsamında faizsiz kredi kullandırıyor.
SGK bu yıl da faizsiz konut kredisini uygulamaya koyacağını açıkladı. SGK’nın faizsiz konut kredisi uygulaması için başvurular doğrudan Ziraat Bankası şubelerinden yapılabiliyor.
SGK’nın faizsiz konut kredisinden yararlanabilmek için şartlar ise şu şekilde:
• Harp veya vazife malullüğü aylığı almakta iken faizsiz kredi hakkından yararlanmaksızın hayatını kaybedenlerin dul ve yetimlerinin,
• Yukarıdaki haller kapsamında harp veya vazife malulü sayılanlardan sınıf veya görev değiştirerek çalışmaya devam eden kamu görevlilerinin,
• İlgili mevzuatına göre aylık bağlanan malullerden, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında çalışmaya başlamaları nedeniyle ödenmekte olan aylıkları kesilenlerin,
• 684 sayılı KHK kapsamında olan 15 Temmuz Gazilerinin faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunmaktadır.
KOSGEB'in kobi ve esnaflar için faizsiz kredi uygulamasına KOSGEB’in resmi sitesine üye olarak başvuruda bulunulabilir. Kobi ve esnaflar için faizsiz kredi başvurusu şartları ise şu şekildedir:
• KOSGEB kaydı bulunmak.
• Daha önce KOSGEB hibe kredi desteği almamış olmak.
• İmalat, yazılım ya da ARGE alanlarında faaliyet göstermek.
• 2019 yılı öncesinde kurulmuş bir işletme olmak.
• 2020 yılına oranla 2021 yılında %25 gelir kaybı yaşamış olmak.
• İstihdam kaybı yaşamamış olmak.
• Vergi borcu olmamak.
Yorum Yazın
Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.