hangikredi.com

Genç Çiftlere Faizsiz Evlilik Kredisi

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 27.09.2023 Güncelleme Tarihi: 19.02.2024

Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla yeni evlenen çiftlere faizsiz evlilik kredisi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Genç Çiftlere Faizsiz Evlilik Kredisi
Kredi, faizsiz, 48 ay vadeli ve 150.000 TL değerinde olacak, ilk 24 ay boyunca ödeme alınmayacak. Başvurular 15 Şubat'ta başladı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 31 Ekim 2023'te yaptığı açıklamanın ardından 11 Şubat 2024 tarihinde Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Fona yeni evlenecek çiftler başvurabiliyor, yaş aralığı ise 18-29 olarak açıklandı. 

Kredi detayları ve geri ödeme şartları

  • Yeni evlenecek çiftlere sunulan faizsiz evlilik kredisi, 150.000 TL olarak belirlendi.
  • İlk 24 ay, yani iki yıl boyunca herhangi bir taksit ödemesi yapılmasına gerek olmayacak ve kredi 48 ay vade ile faizsiz geri ödenecek. 
  • Faizsiz evlilik kredisinin geri ödemesi toplamda 72 ayda (6 yıl) gerçekleştirilecek.
  • Öncelik deprem bölgesi şehirleri olacak.
  • Başvurular aile.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılacak.
  • 18-29 yaş arasında olanlar başvurabilecek. 
  • Kredi almak isteyen çiftlerin toplam gelirinin 2 brüt asgari ücreti, yani 40 bin lirayı aşmaması gerekiyor.

Faizsiz fırsatlara göz atın!

Başvurular ve pilot uygulama

Aile ve Gençlik Fonu'na başvuruda bulunmak isteyenlerin, evlilik öncesinde ve evlilik sonrasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sunulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerine katılım göstereceklerini taahhüt etmeleri gerekiyor. 

Aile ve Gençlik Fonu Yönetim Kurulu, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı'nın başkanlığında toplanacak olup, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olmak üzere toplam beş üyeden oluşacak. Bu Kurul, fonun finansal kaynaklarının dağıtımı, projelere kaynak aktarımı, harcama programlarının belirlenmesi ve ilgili mevzuatla verilen diğer yetkileri kullanma konusunda yetkili olacak. 

Fonun gelir kaynakları arasında, Türk Petrol Kanunu ve Maden Kanunu kapsamında devlete ait hakların yüzde 20'lik payı, Cumhurbaşkanının kararıyla fonlardan aktarılacak olan yüzde 10'a kadar olan tutarlar, geri ödeme öngörülen projelerden elde edilen geri ödemeler, yurt içinden ve yurt dışından sağlanan her türlü nakdi bağışlar, yardımlar ve hibeler yer alıyor.

Başvuru süreci ise 15 Şubat tarihinde başladı. Fon kaynaklarından yararlanmak isteyenler belirtilen tarihten itibaren başvurularını yapabilecek.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • İşten Çıkış Kodu Nedir? 30.10.2024

    İşten Çıkış Kodu Nedir?

  • Sanal POS Nedir? Avantajları Nelerdir? 25.10.2024

    Sanal POS Nedir? Avantajları Nelerdir?

  • Konkordato Nedir? 16.10.2024

    Konkordato Nedir?

  • MERSİS Numarası Nedir? Ne İşe Yarar? 15.10.2024

    MERSİS Numarası Nedir? Ne İşe Yarar?