hangikredi.com

En Avantajlı KOBİ Kredisi Veren Bankalar

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 16.06.2021 Güncelleme Tarihi: 30.05.2023

KOBİ ya da esnaf kredileri, en çok başvuru yapılan bankacılık ürünleri arasında yer alır.

En Avantajlı KOBİ Kredisi Veren Bankalar
Küçük ve orta ölçekli işletmeler kobi kredisi ve iş yeri kredisi gibi ürünler ile finansal kaynak yaratırlar.

KOBİ ya da esnaf kredileri, en çok başvuru yapılan bankacılık ürünleri arasında yer alır. Küçük ve orta ölçekli işletmeler bu kredi ve iş yeri kredisi gibi ürünler ile finansal kaynak yaratırlar.

Halk arasında bir kısmı esnaf olarak da bilinen KOBİ’ler, zaman zaman finansal bir kaynağa ihtiyaç duyarlar. Devlet tarafından da desteklenen KOBİ kredilerine hemen her bankadan ulaşmak mümkündür. Küçük ve orta statüdeki her türlü işletme, iş geliştirme ve yatırım yapma gibi konular için bu krediden faydalanabilirler.

Bankaların sunmuş olduğu en avantajlı kredilerden bir tanesi de kobi kredileridir. KOBİ, küçük ve orta ölçekli işletmeleri ifade eder. KOBİ kredisi de bu tarz işletmelere yönelik olarak sunulan özel kredi paketleri olarak düşünülebilir. Sağladığı avantajlarla KOBİ’lerin iş hayatında fark yaratmasını sağlayan bu kredilere ilgi büyüktür. Bilindiği üzere KOBİ işletme değer kredisi, yakın zaman önce Maliye Bakanlığı’nın öncülüğünde sunulan bir programdı. Sektörler içinde rekabet ortamını canlandırmak amacıyla pek çok KOBİ’nin bu krediden yararlanması sağlamıştır.

KOBİ kredilerinden yararlanmak adına bazı koşulların karşılanması gerekir. Bu koşulların da bankadan bankaya bazı değişiklikler içermesi muhtemeldir. Söz konusu şartların başında, başvuru yapan işletmenin her şeyden önce KOBİ tanımına uyması gelmektedir.

HangiKredi aracılığıyla bankaların sunduğu tüm teklifleri görebilir, karşılaştırabilir ve değerlendirdikten sonra hızlı bir şekilde KOBİ kredisi başvurusu yapabilirsiniz.

KOBİ’ler Hakkında Genel Bilgiler

KOBİ’ler işletme hacimlerine göre üç ayrı sınıfta toplanır. Bunlar küçük ölçekli KOBİ, mikro ölçekli KOBİ ve orta ölçekli KOBİ şeklindedir. Bu üç sınıftan birine uyan işletmeler KOBİ kredilerinden faydalanabilir. Sınıflandırmalar büyük ölçüde çalışan sayısına göre belirlenmiştir.

  • 10’dan az personele sahip olan KOBİ’ler mikro ölçeklidir.
  • 10 ve 50 arasında personeli olan işletmeler küçük ölçeklidir.
  • 50 ve daha fazla personeli olan KOBİ’ler ise orta ölçekli olarak değerlendirilir.

KOBİ Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?

KOBİ destek kredileri, kampanyalar dahilinde ilk altı ay boyunca geri ödemesiz biçimde sunulur. Bu zaten KOBİ destek kredilerini en temel özellikleri arasındadır. Zaman zaman kredi kullandırma şartları değişebilmektedir. Bu nedenle mutlaka bankaların KOBİ kredi destek paketlerine ilişkin en güncel programlarına göz atmanızda yarar vardır. Genel başvuru şartları ise şu şekildedir:

  1. KOBİ tanımına uygun biçimde özel sektörde yer almak
  2. TOBB bünyesindeki odalarından birine üye olmak
  3. Başvuru yapıldığı tarihte en az bir sene sektörde faaliyet göstermiş olmak
  4. İmalat ile ihracat gibi faaliyetlerle ilgili olmak
  5. Senelik ciro kotasının altında olmamak

KOBİ Kredisi İçin Gerekli Evraklar

Başvuru süreçlerinde, başvuruyu yapan esnafın şahsi bilgileri ile birlikte iş yerine ait belgeler de talep edilmektedir. Bunun sebebi, söz konusu kredinin bireysel kredi değil, ticari kredi niteliğine sahip olmasıdır. KOBİ’ler için dönemsel bir kampanya olan nefes kredisi için farklı belgelere ihtiyaç duyulabilir. Duruma göre ek belgelere ihtiyaç duyulsa da genellikle şu belgeler talep edilir:

  • İş yeri sahibinin T.C. kimlik kartı
  • Oda sicil kayıt sureti
  • Ticaret sicil gazetesi
  • İşletmeye dair imza örnekleri
  • Vergi levhası
  • Bilanço gelir tablosu

KOBİ’lere Kredi Veren Bankalar

Türkiye’de hizmet veren kamu bankaları ve özel bankaların çoğu KOBİ kredisi vermektedir. KOBİ ya da esnaf kredisi olarak adlandırılan bu kredi, özel bankalarda kampanyalar dahilinde bazı özel isimlere de sahip olabilmektedir. Her bankadan bu tip bir kredi alınabilir fakat önemli olan en uygun şartları sunan bankayı bulmaktır.

QNB Finansbank

KOBİ kredisi veren bankalar arasında bulunan QNB Finansbank, oldukça cazip fırsatlar sunmaktadır. Başvurulara hızlı cevap verme özelliği taşıyan banka, 72 aya kadar vade seçenekleri ve düşük faiz oranları sunmaktadır. Bununla birlikte KOBİ’ler için birden fazla kredi ürünü ile hizmet vermektedir. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin QNB Finansbank’tan alabilecekleri kredili ürünler şöyledir:

  1. KOBİ İhtiyaç Kredisi
  2. KGF Kredisi
  3. İpotek Teminatlı Kredi
  4. İnternetten Kredi
  5. İşe Devam Kredisi

DenizBank

Denizbank da KOBİ’lere destek veren bankalar arasında yer almaktadır. Esnafa Hızlı Kredi ve Kobilere Özel Hoş geldin Kredisi bu seçeneklerin başında gelmektedir. Taksitli ticari krediler ve taşıt kredileri de KOBİ’lere özel şekilde sunulmaktadır. Banka, esnaf ve KOBİ’lere 60 aya varan vadelerle kredi kullandırmaktadır. Ayrıca Ticari Kurtaran Hesap da bankanın esnaflara sağladığı avantajlardan biridir.

Akbank

KOBİ desteği sunan bankalardan biri olan Akbank; kısa vadeli krediler dışında ticari konut kredisi, tarım kredisi, taksitli ticari kredisi, dış ticaret kredisi gibi seçenekler de sunar. Gerekli belgeleri eksiksiz bir şekilde temin ettiğiniz sürece Akbank Kobi Bankacılığı hizmetinden kolayca yararlanabilirsiniz. Akbank, KOBİ bankacılığı tanımını önemli ölçüde değiştiren bankalar arasındadır.

Halkbank

Halkbank, KOBİ kredileri konusunda en çok tercih edilen bankalardan birisidir. KOBİ destek kredileri özelinde fark yaratan Halkbank, kamu gücünü elinde barındırdığı için çok düşük faiz oranları sunabilmektedir. Halkbank’tan işletme sermayeleri için 225.000 TL, iş yeri ve taşıt alımları içinse 500.000 TL’ye kadar kredi çekilebilir. Bununla birlikte esnaflara sunulan kredi seçenekleri şöyledir:

  • 0 Faizli Esnaf Kredisi
  • Esnaf Yatırım Kredisi
  • ESKKK Kefaletiyle Krediler
  • ESKKK Kefaleti Olmaksızın Krediler

ING Bank

ING KOBİ, Hızlı Kredi ile esnaflara destek veren bankalar arasında yer alır. 100 bin TL’ye kadar ihtiyaçlarınızı ING Kobi Bankacılığı ile karşılayabilirsiniz. ING Bank’ın KOBİ’ler için tasarladığı paketler incelendiğinde KOBİ e-Turuncu, KOBİ Turuncu Ekstra, KOBİ Üye İşyeri ve KOBİ Dijital gibi seçenekler görülmektedir.

ING müşterisi olan ya da olmayan, ticari faaliyeti bulunan, vergi levhasına sahip olan tüm gerçek kişi şahıs işletmeleri rahatlıkla bu kredilere başvuru yapabilir. ING Bank bu kredi için 36 aya kadar vade olanağı sunmaktadır. 6-36 ay vade için %1.80’e kadar düşen faiz oranları söz konusu.

Ziraat Katılım Bankası

Girişimci KOBİ’leri kredi desteği vererek rahatlatan Ziraat Katılım Bankası, devlet bankası olmanın ayrıcalıklarını bu tarz paketlere de yansıtmaktadır. Ziraat Katılım KOBİ Finansmanı, KOSGEB tarafından da desteklenen bir programdır. KOBİ’lerin kaliteli mal ya da hizmeti verimli bir şekilde üretmesine olanak tanıyan Ziraat Katılım Bankası, KOBİ kredileri ile rekabet gücünü artırmaktadır.

KOBİ Finansmanı’na katılım göstermek için çağrı merkezini arayarak ön kayıtta bulunmanız gerekir. Hemen ardından şubeden arayacak olan görevliler, sizden şubeye getirmeniz için belli belgeler talep edecektir. Dilerseniz Ziraat Bankası mobil uygulamasını kullanarak süreci kolaylaştırabilirsiniz.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar? 19.11.2024

    Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

  • Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır? 13.11.2024

    Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır?

  • Ertelenmiş Vergi Nedir?

    Ertelenmiş Vergi Nedir?

  • Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?

    Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?