hangikredi.com

ATM’den Kartsız İşlemle Nasıl Para Gönderilir?

HangiKredi Uzman Yazarları

Yayımlama Tarihi: 20.07.2020 Güncelleme Tarihi: 27.11.2023

Kredi ve banka kartları, tıpkı para gibi demirbaş ihtiyaçların başında geliyor.

ATM’den Kartsız İşlemle Nasıl Para Gönderilir?
Fakat bazen para çekmek ya da yatırmak için ATM kartımız yanımızda olmayabiliyor.Bu gibi durumlarda veya kart kullanmak istemediğiniz durumlar için ATM’den kartsız işlem yapma seçeneği de mevcut.

Her banka kartsız işlemle para transferini kabul etmese de, bu seçeneği sunan bankaları kullanarak nasıl kartsız para transferi yapabileceğinizi yazımızda bulabilirsiniz.

*En çok tercih edilen 30 bankada bulunan ya da bulunmasını istediğiniz mevduat hesaplarınızın getirisinin ne olacağını mevduat faizi hesaplama sayfamızdan kontrol edebilirsiniz.

ATM Kullanarak Kartsız Para Transferi Nasıl Yapılır?

ATM kullanarak kartsız işlemle para transferi bankadan bankaya değişiklik gösterebilir. Ancak çoğunlukla bu adımlar için aynı bilgiler talep edilir. ATM üzerinden kartsız para aktarımı için gereken adımları detaylı olarak aşağıda sıraladık.

İnternet bankacılığı gibi kullanıcıya kolaylık sağlayan ATM’den Para Gönderme işlemi ile zamandan tasarruf edebilirsiniz. Bu işleminizi gerçekleştirebilmek için herhangi bir banka kartı ya da kredi kartı ile ATM'ye gitmenize gerek yoktur. İlgili banka ATM'si üzerinden kartsız işlem yolu ile para göndermeniz mümkün.

Kredi kartı başvurusu yaptıktan sonra uzun süre beklememek için, "Kolay kredi kartı veren bankalar" adlı içeriğimizden en iyi seçenekleri bulabilirsiniz.

Kartsız Para Gönderimi İçin Hangi Bilgiler Gerekir?

ATM üzerinden para transferini gerçekleştirmek için ilgili bankanın müşterisi olmanız şart değil. Öncelikle ATM üzerinden Kartsız İşlemler menüsüne giriş yapmanız gerekiyor.

Sonraki adımda giriş yapmanız gereken kısım Para Transferi – Para Yatırma – Para Gönderme seçenekleri olacaktır. Bu kısımlara girdiğinizde ise banka sizden aşağıdaki bilgileri talep eder:

  • Telefon Numaranız
  • TC Kimlik Numaranız
  • Alıcı hesap sahibi TC Kimlik
  • Alıcı hesap sahibi cep telefonu numarası
  • Alıcı hesap numarası, şube kodu ya da IBAN numarası

Hangi Bankaların ATM’lerinden Kartsız Para Transferi Yapılabilir?

Kartsız para transferi gerçekleştirilebilen başlıca bankalar arasında Akbank, Ziraat Bankası, Garanti BBVA, QNB Finansbank, Enpara, TEB, DenizBank bulunmaktadır. 

Akbank ATM’lerinden Kartsız Para Transferi

  • Öncelikle ATM’deki “GİRİŞ” seçeneği seçilir.
  • Kartsız İşlemler ana menüsünden “Hesaba Para Yatırma” adımı seçilir.
  • Parayı yatıracak kişi, beliren ekran üzerinden kendi cep telefonu numarasını girer.
  • Para gönderimi gerçekleşmesi istenen hesabın numarası  ve “Şube Kodu” yazılarak “Evet” tuşuna basılır.
  • Beliren ekrandaki bilgiler (paranın yatırılacağı hesap sahibinin adı soyadı, hesap numarası, hesabın şube kodu ve şube adı) doğru ise yeniden “Evet” tuşuna basılır.
  • Para girişi kısmı açıldığında, yatırılacak para bu bölmeye eklenerek “Tamam” seçeneği seçilir.
  • ATM parayı tanır, sayar ve yatırılan miktarın onaylanmasını talep eder.
  • Miktar ve paranın yatırılacağı hesap bilgileri onaylandıktan sonra, para hemen karşı hesaba yatılır ve işlemin tamamlandığına dair makbuz verilir.

Ziraat Bankası ATM’lerinden Kartsız Para Transferi

  1.  Öncelikle ATM’den “Giriş” tuşuna basılır. Beliren menüde “para yatırma” seçeneği seçilir.
  2. “Hesaba Para Yatırma” seçeneği seçilir.
  3. “Başka hesaba para yatırma” kısmı seçilir.
  4. Beliren ekrana T.C. kimlik numarası ve telefon numarası yazıldıktan sonra onay verilir.
  5. Para transferi yapmak istenen hesap numarası şube kodu ile birlikte tuşlanır. 
  6. Girilen bilgiler kontrol edildikten sonra onay verilir ve yatırılmak istenen miktar ATM’nin para cebine yerleştirilir.
  7. Onay verdikten sonra cep telefonuna gelen şifre ATM’ye girildikten sonra transfer işlem tamamlanacaktır.

Size en yakın ATM’nin kendi bankanız olmadığı durumlarda ücret ödemeden para çekme işlemini merak ediyorsanız, “ATM’den ücretsiz para çekmek” yazımıza göz atabilirsiniz.

Garanti BBVA ATM’sinden Kartsız Para Transferi

  •  İlk adımda “giriş” tuşuna basılır.
  • Daha sonra ekranda solda 2.sırada beliren “Para Yatırma” seçeneği seçilir.
  • Bu aşamadan sonra karşınıza “Havale”, “EFT”, “Kredi Kartı Borcu Ödeme” gibi seçenekler çıkar. Burada “Havale” seçeneği seçilir.
  • Sonrasında karşınıza “Hesap Numarası ile Para Yatırma”, “IBAN ile Para Yatırma” ve “Ön Ödemeli Karta Para Yatırma” olarak üç seçenek çıkar. “Hesap Numarası ile para yatırma” seçeneği işaretlenir. (Alıcı hesabın IBAN numarasını biliyorsanız IBAN ile de işlem yapabilirsiniz.)
  • IBAN Numarasını bilmiyorsanız, tüm bankaların IBAN sorgulama adresleri yazımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.
  • Akabinde Şube Kodu, Hesap Numarası ve Yatırmak istenen tutarı girebileceğiniz bir ekran belirir. Buraya hesabına para yatırmak istediğiniz kişinin bilgileri girilir ve “giriş” tuşuna basılarak devam edilir.
  • Daha sonra parayı yatırırken açıklama bölümünde yer alacak bilgiyi seçmeniz talep edilir (Kira, aidat, diğer vb.) Bu seçimi de yaptıktan sonra giriş tuşuna basarak devam edin.
  • Sonraki adımda karşınıza T.C. kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi (gün – ay – yıl) yazabileceğiniz iki kutucuk çıkar. Bu kısma da kendi bilgilerinizi girdikten sonra ilerleyebilirsiniz.
  •  Son adımda ise sizden kendi cep telefonu numaranızı yazmanız talep edilir. Bu bilgiyi de yazdıktan sonra karşınıza bu ana kadar yazdığınız tüm bilgilerin gösterildiği bir ekran çıkar. Bu bilgilerin doğruluğunu teyit ettikten sonra onay tuşuna basılır ve ATM’nin para cebi açılır.
  •  Paranızı yerleştirdikten sonra cep kapanır ve tüm para yatırma işlemlerinde olduğu gibi para sayımı yapılır.
  • Yatırdığınız para miktarını gösteren bir ekran belirir ve buradan yine son kontrolünüzü yaparak onay tuşuna basabilirsiniz.

Verdiğimiz bu bilgiler aracılığıyla siz de ATM’den kartsız para transferini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Diğer bankaların para transferleri ile ilgili bilgi ve adımları görmek için, ilgili bankaların internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

DenizBank ve TEB ile ATM’den Yapabileceğiniz İşlemler

QNB Finansbank Enpara müşterisi iseniz, DenizBank ve TEB iş birliği ile Tek ATM platformu kapsamında ücretsiz işlem yapmanız mümkün. Enparalılar, DenizBank ve TEB ATM’lerinden ayda toplam 3 kere ücretsiz işlem yapma hakkına sahip.

DenizBank ve TEB ATM’lerinden her ay ücretsiz olarak gerçekleştirebileceğiniz işlemler:

  • İşlem limitleriniz çerçevesinde herhangi bir meblağ sınırı olmadan toplam 3 kere para çekebilir, para yatırabilir ya da kredi kartı borcunuzu ödeyebilirsiniz.
  • Hesap bakiyenizi, kredi kartı borcunuzu ve limitinizi herhangi bir limit olmaksızın dilediğiniz kadar sorgulayabilirsiniz. 
  • DenizBank ve/veya TEB ATM’lerinden aylık olarak yapılan ilk 3 para çekme, para yatırma ve kredi kartı borcu ödeme işleminde ücret talep edilmiyor. TEB ve DenizBank ATM’lerinden yapılacak 4. ve sonrasındaki para çekme, para yatırma ve kredi kartı borcu ödeme işlemleri için ilgili ücretler geçerlidir.
  • Üç banka “Tek ATM” iş birliği dahilinde yapılan işlemlerde özel bir meblağ sınırı yoktur, tüm işlemler kendi işlem limitleriniz üzerinden gerçekleşir.
  • DenizBank ve TEB ATM’lerinden yapılan kredi kartı nakit avans kullanımları bu iş birliği dahilinde yer almıyor.

 Bunun yanı sıra tüm kredi hesaplama işlemleriniz için hesaplama aracımızı kullanabilirsiniz.

close icon

Yazar Hakkında

yazar
HangiKredi Uzman Yazarları

Finansal uzmanlıkları doğrultusunda en doğru ve en güncel bilgileri sizler için derleyen Hangikredi.com uzman finans yazarları; kredi, mevduat, bankacılık ve muhasebe gibi pek çok kategoride konuyu sizler için kaleme alır.

Devamını Oku

Bu makale size ne kadar faydalı oldu?

0 Oy

-

0 Puan

Oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. 😊

Yorum Yazın

yorum yaz

Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.

Yorum Yapılmamış

Son Eklenen İçerikler

  • Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar? 19.11.2024

    Tarım Sigortası Nedir? Ne İşe Yarar?

  • Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır? 13.11.2024

    Reeskont Kredisi Nedir? Nereden Alınır?

  • Ertelenmiş Vergi Nedir?

    Ertelenmiş Vergi Nedir?

  • Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?

    Vergi Muafiyeti Nedir? Kimler Yararlanabilir?