Açılımı “Asymmetric Digital Subscriber Line” yani Türkçesi asimetrik sayısal abone hattı olan ADSL günümüzde en yaygın şekilde kullanılan internet bağlantısıdır.
ADSL internet kullanabilmek için ihtiyacınız olan ADSL No, size internet sağlayıcınız tarafından verilen bir numaradır. Bu numara hizmet işlemlerinizi kolaylaştırmak için verilir. Bu numarayı öğrenmek için internet sağlayıcınızla iletişime geçebilirsiniz.
Yalın internet, telefon bağlantısına gerek duymadan kullanabileceğiniz internet anlamına gelir. Yalın ADSL seçeneğinde herhangi bir telefon aboneliğiniz olmadan evinizde ya da iş yerinizde internet kullanabilirsiniz. Bu sayede sadece internet bağlantısı için kullanmayacağınız bir telefon aboneliğinizin olmasına gerek kalmaz.
ADSL şifresi, internet bağlantınızı sadece sizin kullanabilmenizi sağlayan bir şifredir. Kablosuz internet, civardaki tüm cihazların erişebileceği bir bağlantı olduğundan ADSL şifresi sayesinde sadece siz giriş yapabilirsiniz.
Modem, internet bağlantısını cihazlara ulaştırmayı sağlayan bir aygıttır. Bu aygıtın adı yaptığı modülasyon ve demodülasyon işlemlerinden gelir. Modem, sayısal bilgileri, interneti ulaştıran hatlardan geçebileceği şekle dönüştürmek için modülasyon ve gelen veriyi bilgisayarın anlayabileceği şekle dönüştürmek için de demodülasyon işlemi yapar.
Yoluna Millenicom adıyla devam eden Doping İnternet, kullanıcılar için avantajlı kampanyalar sunuyor. Millenicom sunduğu kotasız, taahhütsüz, ucuz fiber internet kampanyaları ile öne çıkıyor.
VDSL “Very High Speed Digital Subscriber Line” anlamına gelen yüksek hızlı dijital abone hattıdır. Bakır kablolar aracılığı ile iletilen VDSL, santrale kısa mesafede bulunan internet abonelerine yüksek bant genişliği sunar. ADSL ve VDSL’in farkı ise sundukları hız. Her ikisi de bakır kablolarla iletilse de VDSL 100 Mbps’ye kadar yükselebilen bir bant genişliği sunduğundan daha hızlıdır.
Konuyla ilgili daha detaylı bilgi için “ADSL ve VDSL Arasındaki Fark Nedir?” yazısını inceleyebilirsiniz.
Farklı frekansları birbirinden ayırmak için kullanılan splitter, evde hem sabit telefon hem de internet kullananların ihtiyaç duyduğu bir cihaz. Splitter, iletilen ses frekansı ve veri frekansını birbirinden ayırarak ses ve veri kalitesini korur. Ana hattan gelen bağlantıyı ikiye ayırarak birinin telefona diğerinin de modeme gitmesini sağlar. Splitter kullanmadığınız zaman internete girildiğinde telefon hattının meşgul olması ya da telefon görüşmesi yapılırken internet hattının meşgul olması gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
ADSL kullanıcı adı sahip olduğunuz internet bağlantısına girmek için ihtiyaç duyduğunuz bir bilgidir. Kablosuz internet bağlantısı şifre ile korunmadığında herkesin ulaşabileceği bir ağ olduğundan kendi internetinize girebilmek için bir kullanıcı adı ve şifre kombinasyonuna ihtiyacınız vardır. Kullanıcı adı, internetinizi bağlattığınızda internet sağlayıcı şirket tarafından verilse de daha sonra bu kullanıcı adını değiştirebilirsiniz.
Açılımı Digital Subscriber Line olan DSL, internet bağlantısının bakır hatlar ile iletimini sağlayan sisteme verilen addır. Hız farkı nedeniyle farklı bağlantı türleri olan ADSL ve VDSL, DSL türü bağlantılardır.
Modem kurulumunu gerçekleştirebilmek için modeminizle birlikte gelen kurulum kılavuzundan destek alabilirsiniz. Kılavuzunuz olmasa bile modem kurulumu yapmak oldukça kolay. Kabloları ilgili yuvalara takarak kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Kurulum ile ilgili daha detaylı bilgi almak için “Modem Kurulumu” adlı yazımızdan destek alabilirsiniz.
En uygun internet kampanyalarına Hangikredi.com İnternet Kampanyaları sayfasından sorgulama yaparak kolayca ulaşabilirsiniz. İnternet sağlayıcılarının farklı ihtiyaçlara yönelik hazırladığı kampanyalardan size en uyanı seçmek için paket seçeneklerini inceleyebilir ve karşılaştırabilirsiniz. İnternet paketlerini incelerken hız,kota, taahhüt, bağlantı türü gibi detaylara dikkat edebilirsiniz.
Yorum Yazın
Konuyla ilgili sormak ya da eklemek istedikleriniz için yorum bırakabilirsiniz.