Bankaların güncel ve avantajlı kredi
faiz/kâr oranları listeleniyor.

hangikredi.com

Esnaf ve Kobi Kredisi

En uygun esnaf kredileri HangiKredi'de! KOBİ destek kredisi kullanmak için ücretsiz hesaplama ve başvuru yapabilirsiniz.

KOBİ Kredisi Hesaplama
Hemen Hesapla

En uygun esnaf kredileri HangiKredi'de! KOBİ destek kredisi kullanmak için ücretsiz hesaplama ve başvuru yapabilirsiniz.

Tavsiye Ettiğimiz KOBİ Kredisi Ürünleri

KOBİ Kredisi Veren Bankalar

KOBİ Kredisi Faiz Oranları

  • Bankalar
  • Kredi Tutarı
  • Vade
  • Faiz
  •  
  • Akbank KOBİ Kredisi
  • 1.000 TL - 1.000.000 TL
  • 3 - 36 Ay
  • %3,49 - %4,39
  • DenizBank KOBİ Kredisi
  • 1.000 TL - 500.000 TL
  • 3 - 36 Ay
  • %5,29 - %5,49
  • ING KOBİ Kredisi
  • 1.500 TL - 350.000 TL
  • 3 - 24 Ay
  • %3,79 - %4,49
  • Yapı Kredi KOBİ Kredisi
  • 1.000 TL - 500.000 TL
  • 3 - 36 Ay
  • %3,99 - %5,41
  • Alternatif Bank KOBİ Kredisi
  • 2.000 TL - 2.000.000 TL
  • 3 - 24 Ay
  • %4,62 - %5,88
* 21 Kasım 2024 tarihinde yaptığımız son değerlendirmeye göre  36 ay vadeli 50.000 TL KOBİ kredisi   için en avantajlı teklifi sunan  banka  %4,11  faiz oranı ile  ING  oldu.

KOBİ Kredisi Nedir?

 

KOBİ kredisi özetle, işletme sermayesini desteklemek amacıyla borçlu cari hesap ile çalışan ve faizli geri ödemesi olan kredi türüdür. KOBİ kredileri kapsamında verilen desteğin tamamı işletmenin finansmanı amacı ile kullanılır. Esnaf kredisi ile kişisel harcama yapılması söz konusu değildir.

KOBİ’ler genellikle; mal alımı, iş yeri yenileme, taşınma, ihaleye katılma, demirbaş alımı, büyüme ve lojistik ağ kurma gibi taleplerle bankalara esnaf kredisi başvurusu yapmaktadırlar.

KOBİ kredileri 2’ye ayrılır:

  • Nakdi krediler
  • Gayri nakdi krediler

Nakdi KOBİ kredisi, adından da anlaşılacağı gibi kısa vadeli sıcak para ihtiyacını karşılamak amacıyla nakit olarak verilen kredi türüdür. Örnek olarak eşit taksitli bir kredi tipi olan, taksitli esnaf kredisi verilebilir. Orta vadede ne kadar kazanacağını bilerek, ödeme planını hazırlayan küçük ölçekli işletmeler tarafından bu esnaf kredisi türü çokça tercih edilir.

Kredili mevduat hesabı ise personel ödemeleri gibi 1 – 2 günlük kısa vadeli nakit para sıkışıklığında başvurulan bir kredi türüdür.

Gayri nakdi KOBİ kredileri için teminat mektupları örnek gösterilebilir. Döviz cinsinden ya da Türk Lirası olarak; yüklü mal alımı, bayilik başvurusu veya ihaleye katılma gibi nedenlerle başvurulan KOBİ kredisi türüdür.

Esnaf Kredisi Başvurusu

 

KOBİ Kredileri için başvuru işlemi nasıl yapılır? Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler özel ticari kredilere başvururken nelere dikkat etmeli, esnaf kredisi almak için hangi evrakları hazır etmeli?

KOBİ kredisi başvurusu öncelikle ilgili bankanın kredi uzmanına, bu desteğe neden ihtiyaç duyulduğu aktarılır. Bu çerçevede taraflar karşılıklı olarak KOBİ kredisi türüne karar verir ve vade süresi ile talep edilecek olan tutarı belirlerler. Bu sürecin ardından KOBİ yetkilileri geri ödemenin nasıl ve ne şekilde yapılacağına dair bilgileri paylaşırlar bankayla ve ardından değerlendirme süreci başlar.

KOBİ destek kredisi veren bankalar değerlendirme sürecinden sonra aşağıdaki belge ve evrakların bir kısmını ya da tamamını talep ederler:

  • Mali verileri gösterir evrak
  • Bilanço evrakları
  • Gelir belgesi
  • Ticaret Sicil Gazetesi kayıt örneği
  • İkametgah belgesi

Esnaf kredisine onay verilmesi halinde ne kadarlık bir tutarın kullandırılacağı ve ne kadar zamanda geri ödeneceği belirlenir. Son olarak gerekli imzalar atılır ve KOBİ, başvurusunu yaptığı krediyi kullanır. Hangikredi.com’dan esnaf kredisi hesaplaması yaparak bankaların sunduğu faiz oranlarını ve bu faiz oranına bağlı olarak çekmek istediğiniz tutar ve vade için aylık taksit ödemelerinizin ne kadar olacağını öğrenebilirsiniz.

KOBİ Kredisi Onay Süresinde Banka Nasıl Karar Verir?

 

Banka, esnaf kredisi kullandırım sürecinde nelere dikkat eder, onay ya da ret kararını neye göre verir? Prosedür şu şekilde işler: Kullandırılacak olan kredinin çeşidi, tutarı ve vadesine bakılarak; KOBİ’nin iş yaptığı sektöre, ticari hacmine ve geri ödeyebilme yeteneği ile birlikte değerlendirilir.

Banka gerekirse uzun süreli ve düşük faizli ama teminatları daha sıkı olan KOBİ kredileri de kullandırabilir. Banka bu noktada kulanım amacı ile geri ödeyebilme durumu arasında çelişki saptarsa, durumu tekrar değerlendirerek karşı taraf ile anlaşmaya çalışır.

Esnaf Kredisi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

 

KOBİ kredisi başvurusu yapmadan önce KOBİ kredisi hesaplama aracını kullanarak işletmeniz için en uygun kredi vade ve tutarını seçebilirsiniz. ​

​Bu noktada doğru karar verilmesi, KOBİ’nin lehinedir. Kendisini 24 ayda amorti edecek bir yatırım için 12 aylık kredi kullanımı olumsuz sonuçlar doğurabilir. İyi bir fizibilite çalışması yaparak, elde edilecek gelirin ne kadarı esnaf kredisi geri ödemesi için ayrılabilir, mutlaka hesaplanmalı.​

​Genellikle üretim yapan işletmeler daha uzun vadeli esnaf kredisi, hizmet – perakende sektöründe olan işletmeler ise kısa vadeli KOBİ kredisi kullanmaktadır..

 

Esnaf Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir?

 

Esnaf kredisi başvuru şartları bankadan bankaya değişebilmekle birlikte genel kredi alma şartlarıyla aynıdır. Esnaf kredisinden yararlanabilmek için küçük ya da orta ölçekli bir iş yeriniz olmalıdır. Yani, esnaf kredisini yeni bir iş yeri açmak için kullanamazsanız. Bankaların sunduğu esnaf kredileri, iş yerinin ihtiyaçları için ya da iş yerini geliştirmek isteyen esnaflar için sunulur. Yeni bir iş yeri açmak istiyorsanız ve hali hazırda belgelenebilir geliriniz varsa ihtiyaç kredisi ürünlerinden yararlanabilirsiniz.

Esnaf Kredisi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 

Esnaf kredisi başvurusu için gereken belgeler bankadan bankaya değişebilmekle birlikte diğer krediler için gerekli olan belgelerle aynıdır. Yani, KOBİ kredisi başvurusu yapabilmek için belgelenebilir geliriniz, devam eden sigortanız ve kredi almaya uygun kredi notunuz olmalıdır. Esnaf kredileri esasen iş yeri için verildiği için iç yerinin bağlı olduğu odaya ait üyelik belgesi, vergi levhası gibi belgeler de istenebilmektedir. Esnaf kredisi başvurusu için sitemizden esnaf kredisi hesaplaması yaparak kredi ürünlerini inceleyebilir ve online esnaf kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz.

KOBİ Kredisi Teminatı Ve Ödeyememe Durumu

 

KOBİ’ler kredilerini teminat göstererek alırlar. Teminatın ne olacağı ise, çoğunlukla kredinin türüne ve kullanım amacına göre değişkenlik gösterir. Bu duruma göre alınmakta olan bir mal ya da makine olabileceği gibi çek ya da senet de olabilir. Kimi zaman da bir gayrimenkulün ipotek edilmesi ile de bankaya teminat verilebilir.

Esnaf kredisinin geri ödenmesinde sorun yaşandığında bankalar, ya KOBİ’ler ile görüşerek yeni bir ödeme planı hazırlarlar ya da teminatı devreye sokarak gerekli hukuki işlemleri yaparlar. KOBİ kredileri geri ödenemediğinde genellikle bankalar ile esnaf bir uzlaşmaya varırlar.

KOBİ Kredilerinde Yapılandırma

 

Kredi yapılandırma, borcunu ödemekte zorlananlar için taksitleri düşürerek vadeyi uzatan bir uygulama. KOBİ kredisi aldıysanız ve ödemekte zorlanıyorsanız bankanızdan yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz. Ancak bu noktada hatırlatmak isteriz ki yapılandırma talebini onaylayıp onaylamamak tamamen bankanın inisiyatifindedir.

Esnaf kredinizi ödemekte zorlanıyorsanız bankanızdan esnaf kredisi yapılandırma talebinde bulunabilirsiniz

Devlet Destekli KOBİ Kredisi

 

Faizsiz esnaf kredisi alınıp alınamayacağı kredi almak isteyen esnafların merak ettiği konulardan biri. Faizsiz esnaf kredisi KOSGEB tarafından sunulan devlet destekli KOBİ kredisidir. Dönem dönem küçük ve orta ölçekli işletmeler için sunulan KOSGEB kredisi banka kredilerinden farklıdır. Bu krediden faydalanabilmek için KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmanız ve bu olanağın sağlandığı dönemde başvuruda bulunmanız gerekir. Başvurunuz onaylanması halinde faizsiz esnaf kredisi kullanabilirsiniz. İşletmeniz için acil nakit çözümüne ihtiyacınız varsa sitemizden hemen esnaf kredisi hesaplaması yaparak bankaların sunduğu kredi ürünlerine ulaşabilirsiniz.

KOBİ Paketlerinin Avantajları

 

Bankaların küçük ve orta ölçekli işletmeler olan KOBİ’ler için sunduğu KOBİ paketleri, esnaf kredisinin yanı sıra KOBİ’ler için farklı çözümler de sunuyor.

Esnafların ihtiyaç duyduğu iş yeri geliştirme kredileri, ticari kartlar, POS cihazı ve üye iş yeri olma imkanı, proje ve yatırım kredileri, hammade alımına yönelik krediler, dış ticaret kredileri, gayrinakdi krediler gibi KOBİ’lerin ihtiyaç duyabileceği tüm çözümler bankaların sunduğu esnaf paketlerinde yer almakta.

Esnaf Kredisi Ne Kadar Sürede Değerlendirilir?

 

Esnaf kredisi tüm bilgilerin tam olması durumunda çok kısa sürede sonuçlanabilir. Zaten çalıştığınız bir banka varsa bilgileriniz direkt olarak doğrulanabildiği için bir gün içinde olumlu ya da olumsuz cevap bulmak mümkün. Diğer bankalar ise kullanım alanınıza göre ortalama 1 hafta içinde kesin dönüş yapmakta. Değerlendirmenin sonunda ise onay alırsanız belgelerinizi teslim etmeniz ile birlikte kredi çekebilirsiniz.

Kredi Garanti Fonu Nedir?

 

Kredi Garanti Fonu, kredi için yeterli bulunmayan, aynı zamanda teminatı da eksik olan işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına KOBİ’lere bankalar özelinde kefil olan kamu destekli bir yöntem. Kefalet sayesinde bankalar kredi verirken risk durumundan kurtulduğu için KGF hizmeti tercih edilen yöntemler arasında. KGF’nin kefil olduğu işletmelerden teminat riskine göre komisyon alınması söz konusu. Kredi Garanti Fonu hakkında detaylı bilgi almak için blog içeriğimize göz atabilirsiniz..

Hangi İşletmeler KOBİ Sayılır?

 

KOBİ sayılan firmaların taşıdığı bazı şartlar bulunur. 24 Mayıs 2023’te yürürlüğe giren 7297 sayılı yönetmelik, KOBİ tanımını ve sınıflandırmasını değişti. İlgili yönetmeliğe göre yıllık net satış hasılatı limiti, 250 milyon TL’den 500 milyon TL’ye çıkarıldı.

HangiKredi'den Son Haberler